Kayseri'nin o ilçesinde yaşayanlar dikkat- Kurt sürüsü görüldü!

Kayseri'nin bir ilçesinde sürü halinde görülen kurtlar ilçe sakinlerini korkutuyor. Geçtiğimiz yıllarda yine Kayseri'de yaşanan olayda kurtlar kangal köpeğini yemişti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'nin o ilçesinde yaşayanlar dikkat- Kurt sürüsü görüldü!

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde yaşayanlar ilçeye sürü halinde inen kurtlar sebebiyle korku dolu günler yaşıyor. Diken üstünde yaşayan ilçe sakinleri aç kalan kurtların birine saldırmasından endişe ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda aç kalan 4 kurt Sarıoğlan ilçesinde bulunan bir mahalleye inerek bir kangal köpeğini parçalayıp yemişti. Kangaldan geriye sadece başı ve iskeleti kalmış, bölgede yaşayanlar durumda oldukça rahatsız olmuştu.

Olayın yaşandığı İğdeli Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş, ‘Yoğun kar yağışının ardından dağda yiyecek bulmakta zorlanan kurt sürüsü köyümüze kadar gelerek köpeğimizi parçaladı. Köpekten geriye kalanı görünce çok şaşırdık. Köpeğe 4 kurt saldırdı’ ifadelerini kullanmıştı.
Sarıoğlan’da geçtiğimiz gün kurt sürüsünün görülmesi ise vatandaşlarda yeniden paniğe sebep oldu. İlçede yaşayanlar bu havada ilçeye inen kurtların ilerleyen zamanlarda daha soğuklarda daha çok inmesinden korkuyor. Çocuklarının tek başına dışarı çıkmasından korkan vatandaşlar, konuyla ilgili yetkililere çağrıda bulundu.

Öte yandan Bünyan’da da geçtiğimiz aylarda yiyecek bulmakta güçlük çektiği düşünülen 5 kurt 270 büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftliğe gelerek 2 ineği yaralamıştı.

Şimdi ise Yahyalı ilçesine bağlı Ayvan Mevkii’nde rüzgâr gülleri yoluna kurtlar sürü halinde yolunda görülen kurt sürüsü ilçe sakinleri arasında büyük paniğe neden oldu. Bölgede yaşayan vatandaşlar yetkililerden acil önlem almasını talep ediyor.