Kayseri'nin O Mahallesi Türkiye'nin İlk 6'sına Girdi!

Kayseri'deki o mahalle 90 bin kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık 6. mahallesi oldu. Hızla gelişen bölge, artan konut projeleri ve sosyal olanaklarla göç almayı sürdürerek Kayseri'nin önemli merkezlerinden biri haline geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri'nin O Mahallesi Türkiye'nin İlk 6'sına Girdi!

Kayseri’nin Talas İlçesi'ne bağlı Mevlana Mahallesi, hızla artan nüfusuyla dikkat çekiyor. Son verilere göre mahalle, 90 bin kişilik nüfusa ulaşarak Türkiye’nin en kalabalık 6. mahallesi konumuna geldi. Özellikle son yıllarda inşaat ve altyapı yatırımlarının hız kazandığı bölge, göç almayı sürdürerek nüfusunu katladı.

Mevlana Mahallesi, gelişen sosyal alanlar, yeni konut ile bölge sakinlerinin tercih ettiği bir yerleşim yeri haline geldi. Kayseri’de yüksek katlı binaların olduğu o mahallede ki büyümenin, Talas ilçesinin genel ekonomisine ve sosyal yapısına da önemli katkılar sunduğu ifade ediliyor.

Kayseri’nin gözde yerleşim bölgelerinden biri olan Mevlana Mahallesi'nin, gelecekte daha fazla nüfus artışıyla Türkiye sıralamasında üst sıralara çıkması bekleniyor.