Kayseri'nin Tescilli Lezzetinin Satışı Başladı!

Kayseri'nin Yamula ilçesinde yetiştirilen patlıcanlar, yöre halkının büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Sağlık açısından zengin faydalar sunan Yamula patlıcanın bu yıl kilosu ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'nin Tescilli Lezzetinin Satışı Başladı!

Kayseri'nin Yamula ilçesinde yetiştirilen patlıcanlar, bu yıl kilosu 25 TL'den alıcı bulmaya başladı. Yöre halkının büyük ilgisiyle karşılanan bu patlıcan çeşidi, hem sağlık açısından zengin faydalar sunuyor hem de eşsiz bir lezzet vaat ediyor.

Önceki yıllarda daha düşük fiyatlarla satışa sunulan Yamula patlıcanı, bu sezon için normal olarak değerlendirilen 25-35 TL arasında alıcı buluyor. Piyasada giderek daha fazla rağbet gören mor renkli sebze, ‘pijamalı patlıcan’ olarak da bilinmektedir. Özellikle Yemliha, Mahzemin ve Ebiç mahallelerinde sıkça ekimi yapılan Yamula patlıcanı, yörede ekonomik bir canlılık sağlayarak birçok ailenin gelir kapısı olmuştur.

Kayseri'nin Tescilli Lezzetinin Satışı Başladı!

Üreticiler, bu yılki fiyat artışını normal bulurken, patlıcanın sağlık açısından da birçok faydası olduğu biliniyor. Yamula patlıcanı, A ve C vitaminleri gibi antioksidanlar içererek hücreleri korumaya yardımcı olurken, lif içeriği sindirim sistemini desteklemekte önemli rol oynuyor. Ayrıca kemik sağlığına, anemi riskinin azaltılmasına ve kalp sağlığının iyileştirilmesine katkı sağladığı bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda.

Yamula patlıcanı, Kayseri'nin tarımsal çeşitliliğine ve ekonomisine önemli katkılar sunarken, bölgenin gastronomik zenginliğine de ayrı bir lezzet katıyor.

Kayseri'nin Tescilli Lezzetinin Satışı Başladı!

 

Yamula patlıcanının kendine özgü morfolojik yapısı, çekirdeksiz olması ve özgün aroması, tüketiciler arasında tercih sebebi olmaktadır. Bu özellikleriyle sadece taze olarak değil, kurutulmuş, reçel veya turşu halinde de tüketilmektedir. Patlıcan reçeli gibi yöresel lezzetlerle de tanınan Kayseri'nin gastronomi dünyasında özel bir yeri vardır.