Kayseri'nin yanı başına deprem uyarısı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan Kayseri'nin yanı başındaki illere olası depremlere karşı uyarıda bulundu. Ercan, yüksek katlı binalara verilen yapım izninin nasıl verildiği sorusunu sordu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'nin yanı başına deprem uyarısı!

Türkiye'deki deprem uzmanları olası depremlere karşı uyarılarda bulunurken bazı jeofizik mühendisleri bu durumun halkı paniğe sevk ettiğini savunuyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Övgün de Kayseri'nin yanı başındaki Mersin ve Adana illerindeki yapılara adeta isyan etti.

Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Adana ve Mersin'de inşa edilen gökdelenleri belirterek, ''Mersin ile Adana inşaatçıları, Çukurova’da deprem bilimi ile jeofizik, statik gerçeklere aykırı, sulu, gevşek toprakta; sıfır mütemadi temel üzerine, yalıtımsız gökdelenler dikiyor. Bu yapılaşma suçuna kişi yaşamı, deprem için dur de! Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil.'' dedi.

Kayseri'nin yanı başına deprem uyarısı!

'Durum çok önemli'

Dün Mersin Viranşehir Soli Pompeipolis antik kentinde deprem ile kırık izi araştırdığını ancak göremediğini belirten Ercan, eski kent, Mersin değil uzak odaklı başka sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabileceği değerlendirilmesinde bulundu.

Ercan, 'Çukurova’yı örten 16-21 katlı tüm yapılarda ivedi rezonans ölçümü alınmalı. Durum çok önemli.' dedi.