Kayseri ödenmeyen taşıt kredilerinde 16'ncı

Kayserili vatandaşların taşıt almak için aldıkları kredileri geri ödeyemeyerek 3 milyon Lira'ya yakın ödenmeyen kredi borcu oluşturdukları ortaya çıktı.

Kayseri ödenmeyen taşıt kredilerinde 16'ncı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) edinilen bilgilerde iller içerisinde ödenmeyen takipteki kredi miktarı bakımından iller içerisinde 16'ncı sırada olan Kayseri'de vatandaşların taşıt almak için başvurduğu taşıt kredilerinin bir kısmını geri ödeyemeyerek takibe bıraktığı görülürken, 2015 yılı 3'üncü çeyreğinde bu tutarın ise toplam 2 milyon 737 bin Lira olduğu öğrenildi.

ALINAN TOPLAM KREDİNİN 24'TE 1'İ ÖDENMEDİ

BDDK'nın vermiş olduğu vatandaşların taşıt kredisine dair bilgilerinde taşıt almak için vatandaşların almış olduğu toplam 66 milyon 569 bin Liralık tutarın, 24'te 1'ini, yani 2 milyon 737 bin Lira'sının takibe kaldığı, ödenmediği kayıtlara geçti. Söz konusu veriler ışığında, Kayseri'deki kişi başına düşen ödenmeyen kredi miktarının ise 2 Lira olduğu görüldü.

EN YÜKSEK ÖDENMEYEN TAŞIT KREDİSİ İSTANBUL'DA

BDDK'nın verdiği takipteki, yani ödenmeyen taşıt kredisi bilgilerinde Türkiye'de en fazla ödenmeyen kredinin toplam 77 milyon 101 bin Lira ile İstanbul'da bulunduğu belirlenirken, onu ise toplam 24 milyon 439 bin Lira ödenmeyen taşıt kredisi bulunan başkent Ankara takip etti. Listede toplam 12 milyon 72 bin Lira ile takipteki taşıt kredisine sahip olan İzmir ise 3. sırada yerini aldı. 

Türkiye'de en az ödenmeyen taşıt kredisi miktarına sahip olan iller ise sırası ile Bayburt, Kilis ve Tunceli oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ