Kayseri Öğretmenevi Yıkılıyor mu?

Kayseri'de Milli Eğitim camiasına, emekli öğretmen ve yakınlarına düğün salonu, restoran ve sosyal tesisleri ile uzun yıllardır hizmet veren Kayseri Öğretmenevi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Peki, öğretmenevi yıkılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri Öğretmenevi Yıkılıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de Milli Eğitim camiasına, emekli öğretmen ve yakınlarına düğün salonu, restoran ve sosyal tesisleri ile uzun yıllardır hizmet veren Kayseri Öğretmenevi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Depremde hasar gören ve bu nedenle uzun süre kapalı kalan Öğretmenevi için verilen ‘çürük raporu’ iddiaları, binanın yıkılması ya da yeniden inşa edilmesi gibi seçenekleri gündeme getirdi.

Kayseri Öğretmenevi Yıkılıyor mu?

Birçok etkinlik düzenleniyordu

Kayseri Öğretmenevi, yıllardır öğretmenler ve onların yakınları için bir sosyal merkez olarak hizmet vermiş, düğün salonu, restoran ve çeşitli sosyal tesisleri ile geniş bir kesimin takdirini kazanmıştı. Milli Eğitim camiasının yanı sıra emekli öğretmenler ve aileleri de burada düzenlenen etkinliklerde bir araya geliyordu.

Çürük raporu iddiaları, belirsizlik yarattı

Ancak, binanın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılması, öğretmenevi müdavimlerinde hayal kırıklığı yarattı. Depremde hasar gördüğü ve uzun süre kapalı kaldığı bilinen Öğretmenevi hakkında verilen ‘çürük raporu’ iddiaları ise binanın geleceği hakkında belirsizlik yaratıyor. Kamuoyu, öğretmenevinin akıbeti konusunda yetkililerden net bir açıklama bekliyor.