Kayseri okul öncesi eğitime karşı ilgisiz

Kayseri'nin okul öncesi okullaşma oranında iller arasında en gerilerde olduğu belirlenirken, Avrupa Birliği'nin (AB) sağladığı okul öncesini destekleyen hibe programlarından da hiç faydalanmadığı ortaya çıktı.

Kayseri okul öncesi eğitime karşı ilgisiz

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nden (CFCU) elde edilen bilgilerde Kayseri’nin okul öncesi okullaşma oranında en gerilerde olduğu, AB’nin ilgili konulardaki hibe desteklerinden de faydalanmadığı kayıtlara geçti.
 
KAYSERİ OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMASINDA 78’NCİ
 
MEB’den elde edilen son bilgilerde Kayseri’nin 3-5 yaş arası okul öncesi okullaşma oranında iller içerisindeki sıralamada sondan 4’üncü sırada gelerek okul öncesi eğitimi tercih etmediği dikkatleri çekerken, İstanbul, Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin ardından sonlarda bulunduğu görüldü. Söz konusu illerde son sırada yüzde 27.70’lik bir oran ile Kahramanmaraş yer alırken, diğer iller de sırası ile şöyle oldu; yüzde 28.35 ile İstanbul, yüzde 28.59 ile Osmaniye, yüzde 30.33 ile Kayseri ve yüzde 30.34 ile Konya. İller içerisinde en yüksek okul öncesi okullaşma oranı ise ilk sırada Giresun gelirken, onu da sırası ile Tokat ve Edirne’nin izlediği aktarıldı.
 
KAYSERİ OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMAYA DAİR AB DESTEĞİNDEN FAYDALANMADI 
 
Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nden öğrenilen bilgilerde ise Kayseri’nin AB hibe projelerinden olan ve okul öncesi eğitime destek verilmesini amaçlayan ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı’ndan faydalanmadığı belirlendi. İller içerisinde okul öncesi okullaşma oranında listenin sonunda yer alan Kahramanmaraş, İstanbul, Osmaniye, Konya ve Kayseri illerinden, sadece İstanbul ve Konya’nın AB hibe desteklerinden faydalandığı, geri kalan 3 ilin ise AB’nin hibe desteklerinden faydalanmadığı görüldü. İstanbul, ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı’ndan bugüne kadar toplam 718 bin 454 euro hibe desteği alırken, Konya’nın ise toplam 148 bin 821 euro hibe desteği kullandığı paylaşıldı. HABER: KAAN AKBAŞ- FOTO: EL CEZİRE