Kayseri Olaylarından Sonra Bir Dedikodu Daha!

Kayseri, geçtiğimiz haftalarda meydana gelen olayların ardından yabancı uyruklu şahıslarla ilgili iddialar ve dedikodularla gündemde. Ortaya atılan yeni iddiaya göz atalım. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in haberinde…

Kayseri Olaylarından Sonra Bir Dedikodu Daha!

Kayseri’de 30 Haziran gecesi başlayan olayların etkisi henüz geçmedi. Kentte kulaktan kulağa yayılan asılsız iddialar vatandaşların gündeminde yerini alıyor.

Kayseri’de infial yaratan olayların etkisi hala sürüyor. Kentte yaşayan vatandaşların kulaktan kulağa yaydığı söz konusu olaylarla ilgili iddialar devam ediyor.

Yabancı uyruklu şahıslara vatandaşlık iddiası gündeme gelmişti. Göç İdaresi Başkanlığı, yabancılara yönelik veriler paylaşarak bu iddiaları yalanladı. Başkanlık, ‘Ülkemizde yasal kalış hakkı bulunan yabancıların sayısı, Başkanlığımızın internet sitesinde şeffaf bir şekilde paylaşılmakta ve bu sayılar her hafta düzenli olarak güncellenmektedir. Bugün itibarıyla; 3.109.867’si geçici koruma altında bulunan Suriyeliler, 228.290'ı uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancılar, 1.111.176'sı ikamet izniyle kalan yabancılar olmak üzere toplam 4.449.333 yasal kalış hakkı bulunan yabancı bulunmaktadır’ ifadeleriyle iddiaları yalanladı.

Bir diğer iddia ise, Suriyelilerin zararlarının devlet tarafından karşılanacağı oldu. Ancak Suriyelilerin zararlarının devlet tarafından karşılanmayacağı öğrenildi. Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, zarar tespitinin resmi makamlar tarafından yapılacağını, ancak zararın Birleşmiş Milletler tarafından karşılanacağını açıkladı.

Son gelen iddia, yabancı uyruklu şahısların kullanımında olan ‘MA’ plakalı araçlarının ‘AKP’ plakası ile değiştirildiği yönündeydi. Birçok vatandaş, ‘MA’ plakalı araçların ‘AKP’ plakası olarak değiştirildiğini öne sürdü. Ancak Türkiye’de kullanılan uluslararası plaka sistemi uygulamasıyla ‘AKP’ plakası kullanımının mümkün olmadığı öğrenildi.