Kayseri OSB Başkanı Yalçın: ''Ekonomik Dengeler Sağlamlaşıyor''

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mehmet Yalçın, kamuoyuna sunulan Yeni Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili görüşlerini açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri OSB Başkanı Yalçın: ''Ekonomik Dengeler Sağlamlaşıyor''

Mehmet Yalçın, programın Türkiye ekonomisinin ihtiyaç duyduğu dengeli büyümeyi sağlayacağına inandığını belirtti.

Yeni OVP’yi olumlu bulduğunu ifade eden Yalçın, ‘Ülkemizin önümüzdeki üç yıllık süreçteki ekonomik hedeflerini içeren bu program, özellikle sanayicilerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine fayda sağlayacak nitelikte. Program, ekonomideki mevcut sorunları kısa sürede çözmeyi hedefleyen ve istikrarlı bir büyümeyi sağlam temeller üzerine inşa eden bir yapıya sahip.’ dedi.

Yalçın, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 2025-2027 dönemini kapsayan OVP’nin, enflasyonu kontrol altına almak için önemli adımlar içerdiğini vurguladı. ‘Enflasyonu tek haneli rakamlara çekmek programın en öncelikli hedefi olarak karşımıza çıkıyor. Bu hedefe ulaşmak için sergilenen kararlılığı net bir şekilde görebiliyoruz. Ekonomi yönetimine olan güvenimiz tam.’ diye konuştu.

Programda bütçe açığı ve cari açık konularında önemli tespitler yapıldığına dikkat çeken Yalçın, ‘Bütçe açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranının 2025’te yüzde 3,1, program sonunda ise yüzde 2,5 olacağı tahmin ediliyor. Sıkı para politikası ve tasarruf önlemleri ile bu hedeflerin ulaşılabilir olduğuna inanıyoruz. Ayrıca ihracatın 2027’de 320 milyar dolara çıkması öngörülüyor. İthalatın 417 milyar dolarda kalması beklenirken, cari açıkta önemli iyileşmeler hedefleniyor.’ ifadelerini kullandı.

Yalçın, programın sanayicilere yönelik sunduğu vizyonun umut verici olduğunu belirterek, Türkiye ekonomisinin sağlam adımlarla büyüyeceğine inandığını sözlerine ekledi.