Kayseri protestolu senetlerinde yaklaşık 2 kat artış

Kayseri'de, 2018 yılı ilk iki ayında kayda geçen protestolu senet tutarı ile bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yaklaşık 2 kat artış meydana geldiği öğrenildi.

Kayseri protestolu senetlerinde yaklaşık 2 kat artış

Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) elde edilen son bilgilere göre Kayseri’de meydana gelen protestolu senetlerin tutarında yaklaşık iki kat artış yaşandığı dikkatleri çekerken söz konusu süreçteki miktarların ise; “2017 yılı ilk iki ayı toplam protestolu senet miktarı 33 milyon 504 bin lira, 2018 yılı ilk iki ayında meydana gelen toplam protestolu senet tutarının da 56 milyon 263 bin lira” olduğu paylaşıldı. 
 
KAYSERİ PROTESTOLU SENETLERDE 72 İLİ GERİDE BIRAKTI
 
Protestolu senetlerde Kayseri 2018 yılının ilk 2 ayında meydana gelen rakam ile 72 ili geride bıraktı. İlk sırada İstanbul’un yer aldığı sıralamada sırası ile Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Kocaeli, Adana, Gaziantep ‘in ardından 9.sırada yer alan Kayseri’yi Antalya takip etti. Kayseri böylelikle 30 büyükşehir içerisinden 21’ini geride bıraktı.
 
PROTESTOLU SENETLER YURT GENELİNDE 2 MİLYARI AŞTI
 
2018 yılının ilk iki ayı itibariyle meydana gelen protestolu senet miktarının ise 2 milyarı aşarak toplam 2 milyar 206 milyon 854 bin lira oldu. Söz konusu protestolu senet toplamında en büyük İstanbul’un olurken, en düşük payın ise Tunceli olduğu görüldü. HABER: KAAN AKBAŞ