Kayseri Protokolü okul zilini çaldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı açılışının yapıldığı İlköğretim Haftası Programı'na katıldı. Kayseri protokolü okul zilini çaldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri Protokolü okul zilini çaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı açılışının yapıldığı İlköğretim Haftası Programı’na katıldı. Başkan Büyükkılıç, yeni dönemde ilk ders zilini çalarak minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Kayseri'de 2024-2025 eğitim öğretim yılında kent genelinde 1134 okulda 320 bin öğrenci, 13 bin 650 sınıfta eğitim öğretime başladı.

Kayseri Protokolü okul zilini çaldı!

Hayırsever Büyükkılıç ailesi tarafından yaptırılan İlmiye-Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulu’nda gerçekleşen İlköğretim Haftası Programı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, müdürler, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Başkan Büyükkılıç, okul bahçesinde minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, minik öğrencilerin etkinlikleri, renkli görüntüler oluşturdu.

Kayseri Protokolü okul zilini çaldı!

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, bugün daha farklı bir heyecan içerisinde olduklarını ifade ederek, ‘Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’mizin sokakları, caddeleri, mekânları çok daha heyecanlı, çok daha farklı. Çünkü mekânın sahibi olan çocuklarımız, dünyamızın çiçekleri, dünyamızın en masum varlıkları, çocuklarımız, bugün mekânlarına döndüler ve 9 Eylül itibariyle yeni bir eğitim öğretim yılını başlatmış oluyoruz. Bu vesile ile heyecanımız her zamankinden çok daha fazladır’ diyerek,  başta, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitim şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle, minnetle andığını ve hepsine en derin saygılarını sunduğunu ifade etti.

Törende konuşmaların ardından Vali Çiçek, Başkan Büyükkılıç ve protokol, sınıfları gezerek, yeni eğitim ve öğretim döneminin tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Vali Çiçek basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, '300 bin öğrencisiyle beraber Kayseri bir öğrenci kenti. Bu öğrenci kentinde çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde dönemi geçirmelerini çok arzu ediyorum. Okullarımızda başarı seviyelerinin yükselmesi sürecinin devam etmesi gerekiyor. Geçen yıl ilk yüzde 16, ilk binde 34 öğrencimiz vardı. Kayserili öğrenciler inanılmaz başarılar elde ettiler. TÜBİTAK yarışmalarında ilk üçlere, ilk dörtlere girdi öğrencilerimiz. Dolayısıyla bu senede bu başarıların devam etmesi ve bunun yanında eğitim manasında, ahlaki değerler manasında ve vatan, millet sevgisi noktasında iyi bir eğitim almalarını ümit ediyorum' dedi

Kayseri Protokolü okul zilini çaldı!

Bu çocukların sadece ailelerin değil, Türk milletinin çocukları olduğunu belirten Vali Sayın Gökmen Çiçek, 'Bu çocuklar, sadece ailelerimizin değil, koca Türk milletinin çocukları, büyük milletimizin fertleri. Bir çocuğumuzun iyi yetişmemesi, iyi yetiştirilememesi sadece o aileyi değil toplumu etkiliyor. Dolayısıyla çocuklarımız sadece kendimiz için değil, milletimiz için iyi yetiştirilmeli, dersleri takip edilmeli' diye konuştu.

Öğretmenlere de seslenen Vali Sayın Gökmen Çiçek, 'Sizlere emanet ettiğimiz bu yavrularımıza en iyi şekilde milletimize, tarihimize, mazimize mahcup olmamak için sahip çıkmanızı istiyorum. Evlatlarımız sadece ailelerimizin değil milletimizin emaneti. Bizler de Kayseri’de bu sene eğitimin en iyi şekilde devam etmesi için özellikle ERVA gibi sosyal projelerle öğrencilerimizi yalnız bırakmayacağız' dedi

Daha donanımlı gençlik yetiştirmek için gayret ettiklerini ifade eden Büyükkılıç, eğitim camiasına yeni dönemde başarılar diledi.

İlk ders zili çalan miniklerin heyecanına ortak olan Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ın yer aldığı protokol, öğrencilere hediye vermeyi de ihmal etmedi