Kayseri rüzgarını enerjiye çevirdi

Kayseri rüzgar ile enerji üretiminde Türkiye'de 7'nci sırada yerini aldı.

Kayseri rüzgarını enerjiye çevirdi

Enerji Atlası'ndan elde edilen bilgilerde, Kayseri'nin rüzgar potansiyelini değerlendirerek elektrik enerjisi ürettiği ve Türkiye çapında da rüzgar ile enerji üretim miktarında 7. sırada geldiği kayıtlara geçti.

TEK RÜZGAR SANTRALI İLE 72 MW ELEKTRİK

Verilen bilgilerde Kayseri'de tek elektrik santral tesisi olduğu bilgisi yer alırken, söz konusu santralin 72 megawat (MW) kurulu gücü bulunduğu bildirildi. Bu miktar ile Kayseri yurt ölçeğinde 7'nci sırada yerini alırken, bir çok ili de geride bıraktı.

Kurulu gücü tek santral olarak en yüksek enerjiye sahip olan il ise 240 MW'lık kurulu güze sahip olan Manisa oldu. Manisa'yı da Kayseri'nin yanı başında olan Kırşehir takip etti. Kırşehir'e giderken sağ tarafta uzunca sıra tepelerin üzerinde görülen birçok rüzgar türbininden oluşan Geycek Rüzgar Santrali de bu sıralamada toplam 150 MW'lık kurulu güç ile Türkiye'de 2. sırayı aldı. 3. sırada ise 143 MW'lık kurulu güçle Balıkesir bulundu. 

TÜRKİYE'DE 108 RÜZGAR SANTRALI BULUNUYOR

Enerji Atlası'ndan edinilen bilgilerde, Türkiye'de toplam 108 rüzgar santrali bulunduğu öğrenilirken, bu santrallerin toplam kurulu gücünün ise 4 bin 155 M olduğu belirtildi. Bu santrallerden üretimin tüketime oranı yüzde 4.29 olurken, toplam 108 santralin 103'ünün lisanslı, 5'inin ise lisanssız olduğu görüldü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ