Kayseri sağlık turizminde en güçlü aday

Kayseri'nin sahip olduğu sağlık merkezleri potansiyeli ile sağlık turizmine aday olduğu dikkatleri çekiyor.

Kayseri sağlık turizminde en güçlü aday

Kayseri'de en son Türkiye'nin en büyük şehir hastanelerinden olan ve hizmete giren Şehir Hastanesi ile birlikte, diğer illerle kıyasla çok sayıda özel hastane, ihtisas hastanesi, sağlık ve araştırma merkezi bulunurken, sağlık turizminin diğer argümanlarından olan spor merkezleri, Erciyes Kayak Merkezi gibi imkanların da bulunması, Kayseri'nin bir sağlık turizmi merkezi olma yolunda ivme kazanmasını sağlıyor. Kayseri’de ayrıca termal su, mineralli su, içmeceler de bulunurken, söz konusu suların romatizma, kadın hastalıkları gibi bir çok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Kayseri’deki doğa yürüyüşü yapmak için ideal olan Erciyes Dağı, Aladağlar Milli Parkı, Zamantı Vadisi gibi yerler ise sağlıklı yaşamak adına dağcılık ve doğa sporları için gerek şehir sakinlerine gerekse ziyaretçilerine olanak sağlıyor. 
 
ANADOLU'NUN İLK HASTANELERİNDEN BİRİSİ KAYSERİ'DE
 
Anadolu’da darüşşifa olarak isimlendirilen ve dönemin ilk hastanelerinden olan şimdiki adı ‘Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ olan Gevher Nesibe Darüşşifası ve Medresesi, Kayseri’deki sağlığa gösterilen özenin bir örneği olarak nitelendirilebilirken, halen, kurulduğu günlerdeki tedavi yöntemlerinin canlandırıldığı müzenin sağlık turizmine katkısının olduğu da kayıtlara geçiyor.
 
SAĞLIK TURİZMİNİ HEDEFLEYEN DERNEK 
 
Kayseri’deki sağlık turizmi potansiyelini değerlendirmek ve Kayseri’yi bir sağlık üssü haline getirmek için Anadolu Sağlık Turizmi Derneği (ASTUDER) faaliyetlerini yürütüyor. Söz konusu dernek, Kayseri’nin sahip olduğu sağlık turizmi potansiyeli ile alakalı olarak hedefini şu şekilde ifade ediyor; ‘dernek olarak Kayseri'yi sağlık turizminin başkenti yapmayı hedefliyor ve çalışmalarımızı yapıyoruz.’ HABER: KAAN AKBAŞ