Kayseri Şehir Hastanesi'nde mağduriyet – Acil ameliyata 8 ay sonraya randevu verdiler

Kayseri Şehir Hastanesi hasta mağduriyetlerine bir yenisi daha eklendi. 'Acilen ameliyat olman gerekiyor' denilen bir hastaya 8 ay sonrasına ameliyat randevusu verildiği iddia edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Şehir Hastanesi'nde mağduriyet – Acil ameliyata 8 ay sonraya randevu verdiler

Kayseri Şehir Hastanesi sık sık randevu mağduriyetleri ile gündeme geliyor. Acilen ameliyat olman gerekiyor denilen bir hastaya 8 ay sonrası için randevu verildiği iddia edildi.

Kayseri Şehir Hastanesi'ne annesini safra kesesi şikayetiyle götüren B.D. geçtiğimiz haftalarda randevusunun iptal edilmesi ve doktorun olmaması sebebiyle WhatsaApp ihbar hattımıza ulaşmıştı. B.D'nin ihbarına göre, annesi için acil safra ameliyatı olması gerektiği doktor tarafından söylenmiş, ameliyat için aranacaklarını söylenilerek hastaneden ayrılmışlardı. Aradan aylar geçmesine rağmen telefon alamayan hasta yakını doktorla iletişime geçmeye çalışmış fakat ulaşamamış. Tekrar randevu olan B.D hastaneye gittiğinde doktorun izinde olduğu söylenilerek geri hastane kapısından dönmüş. Sonrasında randevuya gelmediği beyan edildiği için 15 gün randevu alma cezası geliyor. 15 günlük süreç içerisinde doktorun özel bir hastaneye geçtiğini gören B.D. başka bir doktordan randevu alıyor. Bu süreçle ilgili ifadesinde, 'Bize doktor izinde dediler. Bizde geleceği için bekleyelim dedik. Araştırmalarıma göre iyi bir doktordu. Özel bir hastaneye geçtiğini sosyal medya da gördüm. Resmen bizi mağdur ettiler' dedi.

Acil ameliyat 8 ay sonra!

Başka bir doktordan randevu alan B.D. annesi ile birlikte tahlillerle muayeneye gidiyor. Yeni doktor da acilen ameliyat olması gerektiğini, safra kesesinde tıkanıklık oluşabileceğini ifade ediyor. Hasta ve hasta yakını ameliyat günü için randevu almaya gittiklerinde hayatlarının bir şokunu daha yapıyorlar. B.D.'nin iddialarına göre hastane 8 ay sonrası için yani Haziran ayına ameliyat randevusu veriyor. B.D. 'Acil ameliyat dedi doktor yine. Gittik Haziran ayına ameliyat randevusu verdiler. En acili buysa normali nasıl acaba merak ediyorum. 8 ay sonrasına kadar annem bu sıkıntıyı çekmeye devam mı edecek? Gerçekten hastane değil sadece bir bina. Kimse doğru dürüst ilgilenmiyor. Muayeneler zaten 5 dakika. Tetkikler için aylar sonrasına randevu, ameliyat için aylar sonrasına randevu. Sağlığımız kimse için önemli değil. İlla özele mi gidelim. Hadi biz gittik durumu olmayanlar ne yapacak. İnsanların canının kıymeti yok' ifadelerinde bulundu.

İlgili konu ile ilgili bilgiler bunlarla sınırlı olmakla birlikte, B.D. gerekli görüldüğü takdirde evraklarıyla birlikte bu ifadeleri kanıtlayacağını ifade etti. Ayrıca ihbarında Şehir Hastanesi'nden konu ile ilgili açıklama talep ediyor.