Kayseri Şehir Hastanesine Giden Herkes Şikâyetçi!

Kayseri Şehir Hastanesi'nde çile bitmiyor. Bu kez de belediye otobüsü ile ulaşım sağlayan vatandaşlar şikâyette bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Şehir Hastanesine Giden Herkes Şikâyetçi!

Kayseri Şehir Hastanesi yaşanan yoğunluk, randevu iptali gibi sebeplerle sık sık gündeme geliyor. Bu kez de hastaneye ulaşım konusunda belediye otobüslerini kullanan vatandaşlar şikâyette bulundu.

Şehir hastanesine 15-20 dakika sıklıkla otobüs Cumhuriyet Meydanı’ndan geçiyor. Otobüs sayısı sık gibi görünse de vatandaşlar hem otobüste yer bulamamaktan, hem de otobüslerin ara sokaklara bile girmesinden şikâyetçi oluyor. Otobüsler o kadar kalabalık oluyor ki hasta olan vatandaşlar çoğunda merdivende oturmak zorunda kalıyor. Bu durumdan şikâyetçi bir vatandaş, ‘Şehir hastanesi otobüsüne ilk defa biniyorum. Hasta vatandaşlar oturmaya yer bulamıyor. Otobüs o kadar çok ara sokaklara giriyor ki navigasyonda 5 dakikalık yol bir anda 10 dakikaya çıkıyor. Üstelik 65 yaş üstü amcalar sadece ekmek alıp evlerine gitmek için bu otobüsü kullanıyorlar. Bence sadece Şehir Hastanesi’ne gidecek bir otobüs olmalı’ ifadelerinde bulundu.

Kayseri Şehir Hastanesine Giden Herkes Şikâyetçi!

Başka bir vatandaş her zaman bu çileyi çektiğini ifade ederek, ‘Biz alıştık artık. Randevudan 1 saat önce evden çıkıyoruz. Otobüste yer bulmak zor. Kızım ameliyat oldu merdivende zor yer bulduk oraya oturdu. Hastanede geç kaldığında daha çok bekliyorsun. Zaten muayeneden 20 dakika önce orada olmamız gerekiyor. Sürekli indi-bindi yapanlar bu süreyi daha uzun hale getiriyor’ diyerek sitemde bulundu.

Otobüsten ve tramvaydan inen vatandaşlar hastaneye ulaşmak için 10 dakika belkide daha fazla yürüdükleri yoldan da şikayette bulunuyor. Randevusu bulunan bir vatandaş, ‘Hasta halimle şimdi oraya kadar yürüyeceğim. Gerçekten paran yoksa bu dünyada adam değilsin’ ifadesinde bulundu.

Tramvay Bile Rahatlatmadı!

Kayseri Şehir Hastanesi güzergâhına yapılan tramvay ulaşımda kolaylık sağlayacak gibi görünüyordu fakat tramvaylarında çok yoğun olması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Tramvayın Şehir Hastanesi’ne bir saat süreyle gitmesi vatandaşlar tarafından tercih edilmemesine sebep oluyor. Tramvaylarda da Şehir Hastanesi’ne gidene kadar tüm vagonların dolu olduğunu ifade eden bir vatandaş, ‘Neredeyse üst üste geldik. Kalabalık hiç azalmadı. Özellikle tramvaylar yan yana geçerken bekleme süresi hastaneye gitme süresini de uzatıyor’ ifadelerinde bulundu.

Kayseri Şehir Hastanesine Giden Herkes Şikâyetçi!

Konu ile ilgili resmi birimlerden açıklama bekleniyor.