Kayseri Şeker'de dikkat çeken iddia!

Kayseri Şeker Fabrikası'nda neler oluyor? İşçiler hayal kırıklığına mı uğradı? Fabrikada tarımsal faaliyetler geri plana atılarak fuarcılık sektörüne mi yöneldi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri Şeker'de dikkat çeken iddia!

Kayseri Şeker Fabrikası'nın pancar şekeri geri plana atarak fuarcılığa yöneldiği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen PanFest'te 20 bin ziyaretçi beklenirken 1350 ziyaretçinin geldiği öne sürüldü.

Global Gazete yazarı Oktay Bartın, PanFest'te yoğun katılım beklenirken ziyaretçi sayısının az olması fuara katılan firmaların üzdüğünü ve birçok katılımcının erkenden fuar alanını terk ettiğini iddia etti.

Kayseri Şeker'in katılımcı traktör firamalarından 250 bin TL aldıkları sonrasında firmaların bu paraları geri istedikleri ifade edildi.

Yönetim eleştiriliyor iddiası!

Çiftçilerin bu durum sebebiyle yönetimi ağır şekilde eleştirdikleri ve tarım sektörüne duyulan güvenin sarsıldığı kaydedildi.

Fabrikanın son dönemde yaşadığı 17 milyar TL borç, satılan varlıkar ve son 15 yıda kar oranını düşmesi gibi sıkıntılar, fuarın başarısızlık nedenleri olarak gösteriliyor.