Kayseri Şeker'de şok istifa iddiası!

Usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla gündemden düşmeyen Kayseri Şeker'de sular durulmuyor. Şeker'de Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Barış'ın istifa edeceği konuşuluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri Şeker'de şok istifa iddiası!

Geçtiğimiz yıllarda ismi pek çok kez usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla gündemdeki yerini koruyan Kayseri Şeker Fabrikası’nda kriz devam ediyor. Pek çok iddia ile anılan Kayseri Şeker’de Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Barış’ın istifa edeceği söylentisi ortalığı ayağa kaldırdı.

Müfettişler soruşturma başlatmıştı!

Geçtiğimiz yıl Kayseri Şeker Fabrikası eski yöneticilerinden Metin Demircan, çalıştığı süre boyunca fabrikada şahit olduğu usulsüzlüklerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine müfettişler Kayseri Şeker’de inceleme başlatmış, 1 hafta boyunca çok sayıda dosyayı inceleyerek soruşturmuştu.

11 milyar zarar etti iddiası!

Öte yandan yine bir iddiaya göre Kayseri Şeker’in 11 milyar TL zarar ettiği öne sürülmüş, Şeker bu iddiaların asılsız olduğuna yönelik açıklamada bulunmuştu. Kayseri Şeker, KAP’a yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında şirketin 11 milyar TL zarar ettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

‘Mağduriyet yaşıyoruz’

Ayrıca Kayseri Şeker tek geçim kaynağı tarım olan çiftçiler Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası’na kotalı ektikleri şeker pancarında umduklarını bulamadıklarını her fırsatta dile getiriyor. Son olarak çiftçiler hasadını yaptıkları şeker pancarını polar oranını BRİX metre ile ölçüm yaptıklarını 18-20 polar gelen pancarlarının fabrikaya götürdüklerinde yaptıkları testlerde ise 11-15 arasında polar ölçümü yapıldığını bununda çiftçilerde büyük mağduriyet yarattığını söylüyor. Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda şuan 16 polar ölçülen tonu 2 bin 375 TL. Pancarın 5-6 puan eksik ölçüldüğünde çiftçiler büyük maddi kaybına uğruyor.

Kayseri Şeker'de şok istifa iddiası!

‘Fabrika iyi yönetilmiyor’

Borçlarıyla gündemden düşmeyen Kayseri Şeker’de Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Barış’ın istifa edeceği iddiası ortalığı karıştırdı. Barış’ın fabrikanın gidişatını iyi görmediği, yönetimle ters düştüğü ve bazı uygulamalara karşı çıkması sebebiyle istifa edeceği konuşuluyor. İddialara göre Barış fabrikanın iyi yönetilmediğini söylediği bu sebeple bu görevde olmak istemediği belirtiliyor.