Kayseri Şeker'den Keskin Düşüş

Kayseri Şeker Fabrikası'nın Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri (KAYSE), son 12 ayın en düşük noktasına inerek 22 lira 86 kuruşa kadar geriledi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri Şeker'den Keskin Düşüş

Son dönemde yaşanan hızlı düşüş, yatırımcıların dikkatini çekmiş durumda.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında halka arz edilen Kayseri Şeker hisseleri, 16 lira 27 kuruşluk bir fiyatla borsaya giriş yapmıştı. Halka arzın ardından yükselişe geçen hisseler, bir süre sonra zirveye çıkarak 53 lira 16 kuruş seviyesini görmüştü. Ancak, son dönemde yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirimleri sonrasında hisse değerinde keskin bir düşüş yaşandı. Özellikle son aylarda görülen hızlı gerileme, hisse fiyatını 22 lira 86 kuruşa kadar indirdi.

Kayseri Şeker, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, bir önceki yıla göre kârında 6 milyar liralık bir azalma yaşandığını duyurmuştu. Bu durum, yatırımcılar arasında endişeye yol açarken, hisselerin değer kaybetmesine zemin hazırladı. Ayrıca, geçtiğimiz yıl yatırımcılara dağıtılan temettünün bu yıl dağıtılmayacağı bilgisinin paylaşılması, hisse üzerinde daha fazla baskı oluşturdu.

Kayseri Şeker hisselerindeki bu gerileme, yatırımcıların güvenini sarsarken, şirketin önümüzdeki dönemde nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Yatırımcılar, şirketin finansal sağlığıyla ilgili yapılacak yeni açıklamaları yakından takip ederken, hisse fiyatlarında dalgalanmaların sürebileceği ifade ediliyor.
 

*Bu haberde yer alan bilgiler bilgilendirme niteliği taşıyor olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımlarınızı gerçekleştirmeden önce uzman tavsiyesi almanız önerilmektedir.