Kayseri Şeker (KAYSE) yatırımcıları: Bu düşüş tarihe geçer!

Kayseri Şeker (KAYSE) yatırımcılarının sitemleri devam ediyor. Hisse fiyatlarının yükseliş trendine girmemesi küçük yatırımcıların şikayetlerine neden olurken, 'Bu düşüş tarihe geçer' yorumlarını da beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri Şeker (KAYSE) yatırımcıları: Bu düşüş tarihe geçer!

Kayseri Şeker’de (KAYSE) hissesi bulunan vatandaşlar yapılan anlaşmaların hisse fiyatlarına yansımamasından dolayı sitemde bulunuyor. ‘Bu düşüş tarihe geçer!’

Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklamalarla halka bilgi veren Kayseri Şeker (KAYSE) yatırımcıları yapılan bu anlaşmaların fiyatlara yansımamasından dolayı sitemde bulunuyorlar. Kayseri Şeker yetkilileri konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Şirketimiz, mevzuat gereği fiyat hareketleri hakkında doğrudan açıklama yapamamaktadır. Bu durum, hem fiyat düşüşleri hem de artışları için geçerlidir. Yasalar gereği, fiyatlarla ilgili nedenleri açıklamamız ya da bu konudaki bir yükselişi açıklamamız mümkün değil. Bu nedenle, yatırımcılarımıza fiyat hareketleri hakkında bilgi veremiyoruz’ ifadelerinde bulunarak, ‘Bu bilgiler hakkında açıklamalarda bulunursak yatırımcıları yönlendirmiş oluyoruz. Bu da hukuken yasak’ ifadelerinde bulunmuştu.

Yapılan bu açıklamanın ardından yatırımcıların şikayetleri katlanarak devam etti. Konu ile ilgili bir yatırımcı, ’Hisseyi üçlü rakamlara gelecek diye pazarladılar. 56'dan alan yatırımcılar var. Sonra koop satışları başladı. Sata sata bitiremediler. Geldiğimiz noktada, makalelere, kitaplara geçecek örnek bir düşüş söz konusu. Olumsuz anlamda tarihe geçecekler haberleri yok’ ifadelerinde bulundu. Başka bir yatırımcı, ‘#kayse başlarda insanların gözünde değerli ve gelecek vadeden bir şirketti. Ama bu izlenimi kayıp ettiler. Her yerde hakkında yüzlerce kötü yorum okur olduk. Yatırımcıya sahip çıkmayan milletin parasına göz dikmiş bir şirket konumuna düştü cidden yazık oldu çok üzücü’ dedi.

Hissede durumlar nasıl?

KAYSE hissesi 25,66 TL seviyesinden işlem görüyor. Son bir ay içinde hisse senedi yaklaşık yüzde 8,62 oranında düşüş kaydederken, son üç ayda ise hisse senedinin yüzde 20,75 oranında değer kaybettiği gözlemleniyor.