Kayseri Şeker (KAYSE) yatırımcıları sitemli – Açıklama geldi!

Kayseri Şeker (KAYSE) yatırımcıları, hisse fiyatlarının artış göstermemesinden dolayı sitemde bulunuyor. Kayseri Şeker, hisse fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Şeker (KAYSE) yatırımcıları sitemli – Açıklama geldi!

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE), Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yaptığı bildirimlerle yaptıkları yeni anlaşmaları duyuruyor. KAYSE’de hissesi bulunan vatandaşlar yapılan anlaşmaların hisse fiyatlarına yansımamasından dolayı sitemde bulunuyor. Kayseri Şeker’den konu ile ilgili açıklama geldi.

Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklamalarla halka bilgi veren Kayseri Şeker (KAYSE) yatırımcıları yapılan bu anlaşmaların fiyatlara yansımamasından dolayı sitemde bulunuyorlar.

Kayseri Şeker yetkilileri konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Şirketimiz, mevzuat gereği fiyat hareketleri hakkında doğrudan açıklama yapamamaktadır. Bu durum, hem fiyat düşüşleri hem de artışları için geçerlidir. Yasalar gereği, fiyatlarla ilgili nedenleri açıklamamız ya da bu konudaki bir yükselişi açıklamamız mümkün değil. Bu nedenle, yatırımcılarımıza fiyat hareketleri hakkında bilgi veremiyoruz’ ifadelerinde bulunarak, ‘Bu bilgiler hakkında açıklamalarda bulunursak yatırımcıları yönlendirmiş oluyoruz. Bu da hukuken yasak’ dedi.

Yetkililer, sektörün lider şirket konumunda olduğunu söyleyerek, ’Şirketimizin piyasa dinamikleri ve sektördeki reel konumu arasında fark bulunmaktadır. Kayseri Şeker’in mevcut iş anlaşmaları, faaliyetleri ve yatırımları büyüyerek devam etmektedir. Ancak piyasa yapıcıları ve diğer aktörler, bu gelişmelerin fiyat hareketlerine nasıl yansıyacağını farklı şekillerde değerlendirebilmektedir. Yatırımcılarımız, şirketimizin yaptığı açıklamaların hemen fiyatlara yansımasını bekleyebilir, ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. Uzun vadede, şirketimizin temel değerleri ve finansal durumu olumlu bir şekilde kendini gösterecektir. Şirketimizin yaptığı her gelişme olumlu olsa da, bu hemen fiyatlara yansımayabilir. Bu konular, piyasanın vereceği yanıtlarla ortaya çıkmaktadır. Şirketimiz, fiyatla ilgili doğrudan yorum yapamadığı için, bu konuda açıklama yapma yetkisine sahip değildir’ ifadelerinde bulundular.

Fiyat hareketleriyle ilgili yorumlar genellikle aracı kurumlar tarafından yapılabilmektedir. Aracı kurumlar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilmiş olup, bu konuda tavsiye ve yönlendirme yapma yetkisine sahiptirler. Kayseri Şeker ise bu konuda doğrudan yanıt veremediği için, aracı kurumlardan detaylı bilgi almak daha uygun olacaktır.