KAYSERİ SERİYE BAĞLADI

Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında tarihi zaferlere imza atan Sergen Yalçın ve öğrencilerinin son kurbanı Bursa oldu. Welliton ve Rotman zaferi getiren isimler oldular. Haftalar sonra ateş hattından çıkıldı.

KAYSERİ SERİYE BAĞLADI

Üst üste Fenerbahçe ve Galatasaray’ı devirip çıkışa geçen Kayserispor, bunu Bursa karşısında da sürdürdü 2-0. Konuk ekip Bursaspor, 19.dakikada Deniz Yılmaz’ın kırmızı kart görmesiyle on kişi kaldı. Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan maçta da Bursaspor’dan İsmail Konuk 68’de kırmızı kart görmüştü. Kayserispor 13’te Umut Bulut’la Bursapor ise 36’da Erutğrul’un kafa vuruşlarıyla gole yaklaşsa da devre golsüz sona erdi 0-0.
 
İkinci yarıya Varela, Welliton değişikliğiyle başlayan Kayserispor, bunun karşılığını fazla geçmeden aldı. 49.dakikada Brezilyalı yıldız, takımını öne geçiren golü kaydetti 1-0. 79.dakikada Mabila’nın direkten dönen topunu Rotman ağlara gönderdi 2-0. Sarı-kırmızılılar, ikinci yarıdaki mükemmel futbollarını gollerle süsleyip kazanmayı başardılar.
 
Kayserispor, 2011-2012 sezonundan bu yana ilk kez üç maç üst üste kazandı. O sezon seriye son veren takım olan Bursaspor, dün Kadir Has’tan eliboş gönderildi.
 
Stat: Kadir Has
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu xx, Mehmet Cem Satman xx, Serkan Çimen xx
Kayserispor: Ahamada xx, Levent xx, Rotman x, Mabiala xx, Umut x, Deniz xxx (Sow dk. 88 ?), Lawal xx (Nguemo dk. 73 xx), Varela xx (Welliton dk. 46 xx), Hakan x, Kana Bıyık xx, Güray xx
Yedekler: Muammer, Ferreira, Kubilay, Traore
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
Bursaspor: Harun x, Ertuğrul x, İsmail xx, Sivok xx, Onur x, Faty xx, Şamil x (Sercan dk. 61 x), Battala xx (Torres dk. 82 ?), De Valle x (Kubilay dk. 52 x), Deniz x, Stancu xx
Yedekler: Mert Günok, Mert Örnek, Merter, Rüştü
Teknik Direktör: Mutlu Topçu
Goller: Welliton (dk. 49), Rotman (dk. 79) (Kayserispor)
Kırmızı Kart: Deniz (dk. 20) (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Lawal, Levent, Welliton (Kayserispor), İsmail (Bursaspor)
 
HABER: CELAL KÖSEDAĞ
FOTO: MUHAMMED KÖSEDAĞ