Kayseri-Sivas tartışmasına Kars da katıldı!

Kayseri ve Sivas illeri arasındaki yemek tartışması sürerken bu tartışmaya Kars ili de katıldı. Peki sizce Patatesli mantı mı? Hıngel mi? Yoksa hangel mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri-Sivas tartışmasına Kars da katıldı!

Kayseri ve Sivas'ın patatesli mantı tartışmalarına Kars ili de eklendi. Mantı lezzetleriyle bilinen Kayseri patatesli mantıya sahip çıkıyor. Sivaslılar ise kendi yörelerine ait olduğunu ve adının hingel olarak geçtiğini söylüyor. Kars'ın meşhur yemeği hangel ise Doğu Anadolu'dan İç Anadolu'ya el sallıyor.

Türkiye'de lezzetleriyle dikkat çeken Kayseri, Sivas ve Kars patatesli mantı üzerine adeta bir tartışmanın içinde. Mantı lezzetleriyle öne çıkan ve coğrafi tescil alan Kayseri Mantısı ve Kayseri Tepsi Mantısı tüm dünyaya adını duyurmaya devam ediyor. 

Tartışmalara Kars da katıldı!

Sivas ili ise madımak, pezik ve divriği pilavıyla öne çıkıyor. Ancak hıngel mantısıyla henüz tescil alabilmiş değil. Sivaslılar bu yemeğin de kendi yörelerine özgü oldugunu ve 'hingel' adıyla anıldığını belirtiyor. Tartışmaya Doğu Anadolu'nun lezzet duraklarından biri olan Kars ili de katıldı.

Kayseri-Sivas tartışmasına Kars da katıldı!

Bir farkla!

Pataesli Mantı ve Sivaslıların deyimiyle hingel, Kars'ta 'hangel' adıyla anılıyor. Ancak tarifi yapılışı benzerlik gösterse de hengelin içinde patates bulunmuyor. Ancak isim tartışmasıyla adeta İç Anadolu'ya meydan okuyor.

Bu tatlı çekişme sosyal medya veya halk arasında yöresel lezzetler konusunda sürekli tartışılıyor. Her ilin kendine özgü lezzeti olsa da patatesli mantı hiçbir ilde tescil almış değil.