Kayseri, Sivas ve Yozgat'ı Eskişehir'de Yarıştırdılar Sonuca Kimse İnanmadı!

Bir sosyal medya içerik üreticisi, Kayseri, Sivas ve Afyon'dan aldığını iddia ettiği sucukları, Eskişehir'e götürerek öğrencilere tattırdı. 700 bine yakın kişinin izlediği videoya yorum yapan takipçiler, çıkan sonuçların gerçekçi olmadığını belirtti. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri, Sivas ve Yozgat'ı Eskişehir'de Yarıştırdılar Sonuca Kimse İnanmadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri, Sivas, Afyon ve Kastamonu arasında oluşturulmaya çalışılan sucuk rekabeti her gün yeni bir boyut kazanıyor. Pastırma ve sucuğun anavatanının Kayseri olduğunun herkes tarafından bilinmesine karşın, diğer iller de bu konuda Kayseri ile yarışarak ön plana çıkmaya çalışıyor.
Bu iller arasında yaşanan rekabet zaman zaman gazete haberlerine konu olurken, kimi zaman da sosyal medya fenomenlerinin çeşitli yarışmalar yapmalarına neden oluyor.

Instagram adlı sosyal medya platformunda 250 binden fazla takipçisi olan akademikklinik adlı bir hesabın yöneticisi olan Behçet Yalın Özkara adlı dijital içerik üreticisi, Kayseri, Sivas ve Afyon sucuklarını Eskişehir’de yarıştırdığına dair bir paylaşım yaptı. Kendisine ‘Prof. Osman’ diyen ve çeşitli ürün ve markaları test ettirerek, sonuçlarını açıklayan fenomen, bu kez sucuk rekabetine el attı.
Google’da en çok yorum alan sucukçulara giderek, 3 ilden de sucuk aldığını belirten Prof. Osman, bu sucukları Eskişehir’e götürerek öğrencilere denettiğini söyledi. Hangi sucuğun hangi ile ait olduğunu öğrencilerin bilmediğini ve yedikleri sucuklara puan verdiğini söyleyen Prof. Osman, öğrencilerin yüzde 80’inin Sivas sucuğunu beğendiğini, yüzde 11’inin Afyon sucuğunu sevdiğini, yüzde 9’unun da Kayseri sucuğunu seçtiğini ileri sürdü.

Kayseri, Sivas ve Yozgat'ı Eskişehir'de Yarıştırdılar Sonuca Kimse İnanmadı!

700 bine yakın izlenen videoya yorum yapan pek çok takipçi, Kayseri sucuğunun üçüncü olmasının gerçekçi olmadığını belirtti. Pek çok firma ve farklı sucuk çeşidinin olduğuna dikkat çeken yorumcular, bu seçimlerin bile sonuçlar üzerinde etkili olduğunu hatırlattı. Yorumcuların büyük bölümü, ‘sucuğun anavatanı Kayseri’dir’ şeklinde görüş belirtti.