Kayseri teknisyen sayısında 18'inci

Kayseri, çalışan teknisyen sayısı bakımından iller arasında 18'inci sırada geldi.

Kayseri teknisyen sayısında 18'inci

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) edinilen 'Sanayi Raporu' bilgilerinde, Kayseri sanayilerinde çalışan teknik elemanlar ola teknisyenlerin sayısına dair sıralamada 18. gelirken Kayseri'nin ardından ise Antalya'nın geldiği görüldü. Raporda bir sanayi kenti ola Kayseri'nin 1381 adet teknisyene sahip olduğu ortaya çıkarken sanayi kenti olmayan Antalya'nın ise teknisyen sayısının 1300 olduğu dikkatleri çeken bir detay oldu. 

İLK SIRADA İSTANBUL, SONDA ARDAHAN

TOBB'un sanayi raporundaki illerin teknisyen nüfusu sıralamasında ilk sırada toplam 25 bin 473 teknisyen ile ilk sırada İstanbul yer alırken, onun ardından ise toplam 18 bin 86 çalışan teknisyeni bulunan Ankara geldi. Listede 3. sırada da toplam 12 bin 46 çalışan teknisyene sahip olan İzmir yer aldı. Son sıralarda ise sırası ile şu iller bulundu; Ardahan, Iğdır ve Bitlis.

KAYSERİ'DE İSTİHDAM KONUSUNDA DEĞİŞİM ARTI YÖNDE

Raporda illerin çalışan teknisyen nüfusundaki değişim düzeylerinde ise Kayseri'deki  değişim artı yönde gerçekleşti. Buna göre yüzde 6.72 düzeyinde değişimi bulunan Kayseri, teknisyen istihdamında artış yaşarken, yurt genelinde 28 ildeki değişim ise eksi yönde gerçekleşti. Geri kalan illerde ise ya değişim yaşanmadı yada değişimler artı yönde gerçekleşti. İlleri arasında artı yönde en büyük değişimin yaşandığı il yüzde 146.83'lük bir artışla Aksaray dikkatleri çekerken, eksi yönde en büyük değişimi yaşayan il ise yüzde 53.92'lik bir değişim ile Şırnak oldu. Yurt genelinde toplam 4 ilde de hiç değişim meydana gelmedi.  

Türkiye geneline bakıldığında teknisyen sayısının da toplam 126 bin 164 olduğu ve değişimin ise artı yönde yüzde 9.8 düzeyinde gerçekleştiği kayıtlara geçti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ