Kayseri U Formu sayısında 2. sırada

Kayseri uyuşturucu madde bağımlarının doldurduğu uyuşturucu anket formu olan 'U Formu' miktarında iller içerisinde 2. sırada geldi.

Kayseri U Formu sayısında 2. sırada

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) vermiş olduğu son araştırma bilgilerinde, Kayseri 81 il içerisinden en çok U Anket Formu dolduran illerden 2. il oldu.

İSTANBUL'U GERİDE BIRAKTI

Esas itibariyle, U Formu'nu en çok dolduran ilin, uyuşturucu kullanıcılarının fazla olması anlamına gelmediği bildirilen verilerde, İstanbul ilk 10'da dahi yer almazken, ilk sırayı Şanlıurfa'nın alması dikkat çekti. Şanlıurfa'dan sonra ise Kayseri'nin geldiği listede 3. sırayı ise Isparta alıyor. Daha sonra geri kalan 7 il ise şu şekilde sıralandı; Samsun, Kahramanmaraş, Van, Konya, Sivas, Çorum ve Batman. 

BEKARLARDA U FORMU MİKTARI DAHA FAZLA

TUBİM'İn uyuşturucu raporuna göre Tüm Türkiye'de U Formu doldurulan ve bu forumlardan edinilen bilgilerde uyuşturucu kullanım oranlarında en çok kullanımın bekarlarda olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu kullanımının evli, bekar ve boşanmışlara göre dağılımı ve oranları ise şu şekilde oldu; hiç evlenmedim: yüzde 66.49, evliyim: yüzde 29.14, boşandım: yüzde 4.24 ve eşim öldü: yüzde 0.14. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ