Kayseri Ulaşım bu haberi dikkate almalı!

Kayseri Ulaşım A.Ş bünyesindeki Otobüs İşletme Müdürlüğü araçları son dönemde temizlik konusuyla gündemde. Vatandaşlar otobüs koltuklarının ve tutamaçların temiz olmayışından şikayetçi. Ancak tek suçlu çalışanlar değil. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri Ulaşım bu haberi dikkate almalı!

Kayseri'deki halk otobüsleri gerek Otobüs İşletme Müdürlüğü personelleri gerekse bazı vatandaşların temiz kullanmaması nedeniyle kirleniyor. Bununla birlikte bir günde yüzlerce vatandaşın seyahat ettiği otobüsler salgın hastalıklara da davetiye çıkarıyor.

Kullanan vatandaş kirleten de vatandaş!

Kentteki raylı sistem hizmeti kadar otobüsler de sıkça kullanılıyor. Kayseri'de 8 bin 308 durak sayısı, 691 hat ile ulaşılabilir bir toplu taşıma hizmeti sunmayı hedefleyen Ulaşım A.Ş görevlileri de bazı vatandaşların araçları temiz kullanmadığını savunuyor. Kentteki otobüsleri vatandaşların temiz kullanmadığı gözlemleniyor.

Kayseri Ulaşım bu haberi dikkate almalı!

Personeller dikkat etmeli!

Otobüs şoförlerinin de sefere başlamadan önce araç içini yeterli düzeyde kontrol etmediği dikkatlerden kaçmıyor. Örneğin bir ilçedeki hareket amirliğinden kalkan otobüsün camlar yağışılı havada açık kaldığı için koltukları ıslattığı belirtliyor. Vatandaşların kimisi ıslaklığı farketmeden oturduğu için zor anlar yaşıyor.

Öte yandan otobüs şoförleri genellikle otobüslerin dışını daha sık yıkamaya özen gösteriyor.