Kayseri ulaşım çeşitliliğinde en üstlerde

Kayseri, ulaşımın çeşitliliği ölçeğinde en çeşitli illerden oldu.

Kayseri ulaşım çeşitliliğinde en üstlerde

Türkiye'deki ulaşım ve buna benzer diğer parametrelerin bilgileri yer aldığı interaktif haritadan elde edilen verilerde,1'den 4'e kadar olan ulaşımın çeşitliliği ölçeğinde Kayseri en yüksek çeşitlilik düzeyi olan 4'ün ardından 3 ile en çeşitli ulaşıma sahip şehirlerden biri olarak yer aldı.

KASTAMONU İLK SIRADA

Edinilen bilgilerde ulaşım çeşitliliği bakımından Türkiye'deki en yüksek il Kastamonu gelirken, onu da sırası ile şu iller izledi: 'Adana, İzmir, İstanbul, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Trabzon, Bursa, Hatay, Muğla, Samsun, Zonguldak ve Kars. Listede Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Konya ve Eskişehir ile birlikte ulaşımın en çeşitli olduğu 4 ilden birisi olarak geldi.

41 İLİN ULAŞIM ÇEŞİTLİLİĞİ YÜKSEK 

Görülen interaktif haritadaki ulaşım çeşitliliği bulunan illerin 1 ila 4 arasında değerlendirilen ulaşım çeşitliliği ölçeğinde 3 ila 4 düzeyindeki miktarı 41'i buldu. Buna göre Türkiye'deki 41 ilin ulaşım çeşitliliği yüksek olarak kayıtlara geçti.

Listede iller içerisindeki ulaşım çeşitliliği en yüksek 3 ile sırası ile Kastamonu, Adana ve İzmir olurken, son 3 il ise sırası ile Yozgat, Osmaniye ve Afyonkarahisar olarak gerçekleşti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ