Kayseri 'usta'lıkta 13'üncü sırada

Kayseri'nin istihdam verilerinde ilk 20'de yer aldığı görülürken, çalışan usta sayısı bakımından ise 13'üncü sırada olduğu ortaya çıktı.

Kayseri 'usta'lıkta 13'üncü sırada

2017 yılında yayımlanan 2016 yılı Sanayi Kapasite Raporu’ndan elde edilen bilgilerde Kayseri’nin istihdam edilen usta miktarında iller arasında 13’üncü sırada yer aldığı görülürken, Kayseri’yi ise Denizli’nin takip ettiği gözlendi.

KAYSERİ’DE 4 BİNDEN FAZLA USTA ÇALIŞIYOR

Sanayide yer alan istihdam miktarlarına göre usta sınıfında Kayseri’de toplam 4 bin 399 ustanın istihdam edildiği kayıtlara geçerken, değişimin ise artı yönde gerçekleştiği bildirildi. İller içerisinde en yüksek usta istihdamı 35 bin 406 usta ile İstanbul’da bulunurken, en az usta istihdamının yer aldığı il ise toplam 45 ustası bulunan Ardahan oldu.

USTA ARTIŞI YÜZDE 2’NİN ÜZERİNDE

Türkiye’de istihdam değişimi eksi yönde gerçekleşirken, Kayseri’de ise usta istihdam değişiminin artı yönde olduğu aktarıldı. Buna göre Türkiye’de usta istihdam değişimi eksi 0.63 olurken, Kayseri’deki usta istihdamı değişim oranın da artı 2.25 olarak gerçekleştiği dikkatleri çekti. Artı yönde usta istihdamının en yüksek olduğu il yüzde artı 35.96 olarak gerçekleşen Sivas olduğu dikkat çekerken, eksi yönde usta istihdamı değişimin en fazla olduğu il ise yüzde eksi 62.99 ile Bolu oldu.  

Türkiye genelinde sanayide istihdam edilen toplam usta sayısının ise 206 bin 225 şeklinde olduğu iletildi. HABER: KAAN AKBAŞ-FOTO: MEMURLAR.COM