Kayseri Valiliği'nde resmi cenaze töreni düzenleniyor- Sabahattin Çakmakoğlu kimdir?

Emniyet Genel Müdürü, İçişleri ve Başbakanlık Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı görevlerinde bulunan Sabahattin Çakmakoğlu hayatını kaybetti. Çakmakoğlu'nun cenaze töreni için Kayseri Valiliği önünde yoğun güvenlik önemleri alındı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri Valiliği'nde resmi cenaze töreni düzenleniyor- Sabahattin Çakmakoğlu kimdir?

Kayseri Valiliği önünde Emniyet Genel Müdürü, İçişleri ve Başbakanlık Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı görevlerinde bulunan Sabahattin Çakmakoğlu için resmi cenaze töreni düzenleniyor. Cenaze törenine kent protokolünün yanı sıra çok sayıda önemli ismin katılması bekleniyor. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ait cenaze aracı ile getirildi

Çakmakoğlu'nun naaşı TBMM'ye ait Cenaze Nakil Aracı ile getirildi. Vallik önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Valiliğe çıkan yollar kapatıldı. 

Kayseri Valiliği'nde resmi cenaze töreni düzenleniyor- Sabahattin Çakmakoğlu kimdir?

Sabahattin Çakmakoğlu kimdir?

25 Kasım 1930'da Kayseri'nin İncesu ilçesinde doğan ve ilk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlayan Çakmakoğlu, 1953 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni, Kaymakam adayı iken Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kamu hizmetine Mülki İdare Amiri olarak başladı.

Sabahattin Çakmakoğlu,12 yıl boyunca Kozaklı, Gülşehir, Ürgüp, Çıldır, Bayburt ve Ereğli ilçelerinde kaymakamlık yaptı. Ardından üç yıl Ankara Vali Yardımcılığı görevini üstlendi ve Gümüşhane, Isparta, Edirne, Gaziantep ve İçel’de merkez valisi olarak toplamda 20 yıl boyunca valilik vazifesine devam etti. Bu dönemde Millî Güvenlik Akademisi’ni tamamladı.

Kayseri Valiliği'nde resmi cenaze töreni düzenleniyor- Sabahattin Çakmakoğlu kimdir?

Tarafsız İçişleri Bakanı olarak görev yaptı

1988-1992 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı gibi  çok sayıda önemli pozisyonlarda görev aldı. 1991 yılında Bakanlar Kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu üyeliğine seçilen Çakmakoğlu, 20 Ekim 1991 Türkiye genel seçimleri öncesinde tarafsız İçişleri Bakanı olarak da hizmet etti.

1992 yılında emekli olduktan sonra Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak çalıştı ve Anavatan Partisi’ne katıldı. Bu partide 1995 yılına kadar aktif görev aldı. 1995’te MHP’ye geçerek Alparslan Türkeş’in vefatına kadar danışmanlık yaptı. 23 Kasım 1997’de MHP Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen Çakmakoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı oldu!

1999 Türkiye genel seçimlerinde Kayseri’den MHP milletvekili olarak parlamentoya girdi ve aynı yıl kurulan hükûmette Millî Savunma Bakanı olarak atandı. 2002 yılında yeniden MHP Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.

2007 Türkiye genel seçimlerinde Kayseri’den yeniden milletvekili seçilen Çakmakoğlu, aynı yıl Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aday oldu. Ancak Abdullah Gül’ün ardından ikinci olarak seçimi kaybetti.