Kayseri ve Kastamonu pastırması rekabetine son!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziantep'te Sektör Paydaşları Toplantısı'na katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Yumaklı Kayseri Pastırması ve Kastamonu Pastırması rekabetine adeta son dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri ve Kastamonu pastırması rekabetine son!

Katıldığı Gaziantep'te Sektör Paydaşları Toplantısı'nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sözlerinin sonuna doğru Kayseri pastırması ve Kastamonu pastırması arasındaki rekabete değindi. Bakan Yumaklı, 'Öyle bir rekabet ben oluşturmuyorum.' dedi.

'Her ikisi de memleketimizin'

Bir Kastamonulu olarak Gaziantep Araban sarımsağının Avrupa Birliği tescili almasından mutlu olduğunu belirten Bakan Yumaklı, 'Bu arada bugün bir sarımsak sohbeti oldu. Bir Kastamonulu olarak bizim Taşköprü sarımsağımız da var biliyorsunuz. Ama şunu kesinlikle yapmıyorum. O ayrı, bu ayrı.

Kayseri ve Kastamonu pastırması rekabetine son!

Aynı şey pastırmada da oluyor. Orada da söylüyorum. Kastamonu pastırmasıyla Kayseri pastırmasını tabiri caizse böyle bir rekabet oluşturulmaya çalışılıyor. Böyle bir rekabet ben oluşturmuyorum. Her ikisi de bizim, her ikisi de memleketimizin. Araban sarımsağının da baklavanın da Avrupa Birliği tescili almasından son derece mutluyum' diye konuştu.

Yemek Eleştirmeni Vedat Millor geçtiğimiz yıllarda pastırmada öne çıkan il anketi yapmıştı. 117 bin 679 kişinin katıldığı ankette, Kayseri pastırması yüzde 54.8, Kastamonu pastırması ise yüzde 45.2 oy almıştı.

Öte yandan iki lezzetin de Avrupa Birliği tescili bulunurken üreticilerin ikisi de kurutma işlemi için doğal yoılları tercih ettiklerini belirtiyor.