Kayseri yabancı sermaye sıralamasında 12'nci oldu

Kayseri'nin yabancı sermaye miktarı sıralamasında 2017 yılında 12'nci sırada yer aldığı öğrenildi.

Kayseri yabancı sermaye sıralamasında 12'nci oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) elde edilen son bilgilerde, 2017 yılı Ocak-Aralık döneminde Kayseri’ye yapılan yabancı yatırımın milyon liranın üzerine çıktı. Kayseri, söz konusu tutar ile iller içerisinde 12’nci sırada yer aldı.
 
AŞ’DE 1.6, LTD’DE 3.4 MİLYON LİRALIK YABANCI SERMAYE
 
Kayseri 2017 yılı yabancı sermaye tutarında anonim şirkette toplam 1 milyon 615 bin lira yabancı sermayeye sahip olurken, limited şirkette ise bu tutar 3 milyon 467 bin 200 lira olarak gerçekleşti. LTD’de Kayseri 19’uncu sırada yer aldı.
 
ÜLKEDE 5 BUÇUK MİLYAR LİRALIK YABANCI SERMAYE
 
Türkiye’deki toplam yabancı sermayenin yaklaşık olarak 5 buçuk milyar lira olduğu kaydedildi. Buna göre AŞ’de 4 milyar 821 milyon 452 bin 243 liralık yabancı sermaye bulunduğu kaydedilirken, LTD’de ise bu miktarın 790 milyon 256 bin 820 lira olduğu belirlendi. Söz konusu tutarlarda en büyük pay her iki şirket türünde de İstanbul’un olurken, en küçük pay ise AŞ’de Artvin’in, LTD’de Bitlis’in oldu.
 
HER DÖNEM TEŞVİK VAR
 
Türkiye’de hemen her dönem teşvikler sağlanan yabancı sermayenin ülkeye; ek istihdam, bilgi ve bilgi birikimi, teknoloji, yurtiçi hasılaya katkı, ödemeler dengesini pozitif etkileme gibi faydaları bulunduğu ifade ediliyor. HABER: KAAN AKBAŞ