Kayseri yağlaması Avrupa'ya açıldı – As bayrakları as as!
Sosyal medya da 'Fitgreenmind' kullanıcı isimli sosyal medya fenomeni Kayseri yağlamasının vegan halinin tarifini paylaştı. Yayınlanan tarifte Kayseri Yağlaması ismini videosunda geçirerek tüm Avrupa'ya duyuran fenomene 'As bayrakları as as' yorumları yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Sosyal medyada ‘Fitgreenmind’ kullanıcı adıyla yemek vidoları paylaşan fenomen son videosunda bir takipçisinin isteği doğrultusunda ‘Kayseri Yağlamasının Vegan Halini’ hazırladı. Yayınladığı tarifle ünlü fenomen Kayseri Yağlamasını Avrupa’ya duyurdu.
‘Fitgreenmind’ kullanıcı adıyla sosyal medyada paylaşım yapan fenomenin 3,9 milyon takipçisi bulunuyor. Son videosunda Kayseri yağlamasının vegan halini sempatik yorumlarıyla hazırlayan fenomene yerli/yabancı insanlardan yorum yağdı. Fenomen videoya ‘Vegan Kayseri yağlaması, Evet bayıldım! Bazıları buna ‘’Türk lazanyası’’ diyor ama ben demem kendi başına güzel bir şey’ açıklamasını ekledi. Hazırladığı tarifte Kayseri yağlaması usülü ile tortillaları üçgen hale getirip kenarlarını sosa batırıp üzerine hazırladığı iç harcını dökmesiyle ve sonunda çatala sarıp yağlamayı yemesi ‘Tam bir Kayserili gibi yapmadı mı?’ yorumlarını da beraberinde getirdi.
Tarifi ise şöyle;
1 soğan, 2 diş sarımsak ve bir kırmızıbiberi doğrayın ve birkaç dakika soteleyin. Üzerine 75 gram soya parçalarını ve 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyerek üzerini su ile örtün ve yumuşayana kadar 5-10 dakika kadar pişirin. Üzerine 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş, yarım çay kaşığı acı biber, damak tadınıza göre tuz, 2 yemek kaşığı domates salçası, 250 gram domates sosu, bir avuç maydanoz ve isteğe bağlı 1 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyerek orta ateşte 10 dakika pişirin.
Üzerine dökmek için hazırlanan sarımsak sosunda ise 200 gram şekersiz vegan yoğurt, yarım yemek kaşığı sirke, damak tadınıza göre tuz, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ve 1 tatlı kaşığı kuru naneyi ekleyerek karıştırın.
4 adet tortillaya (şebitle de yapılabilit) hazırlayan fenomen ‘Hamurları iki kez ikiye katlayın, kenarlarını sosa batırın, tortillaları ve sosu kat kat dizin ve üstüne sarımsaklı yoğurt ve domatesli tereyağı koyun. Afiyet olsun!’ diyerek tarifini anlattı.
Yorumlar yağdı!
Sosyal medyada viral olan videoya yorum yağdı. Türk ve yabancı birçok kişi tarafından yorum yağmuruna tutulan videodaki bazı yorumlar şöyle;
‘Kayseri’de yaşıyorum. Şehrimin meşhur yemeğinin vegan versiyonunu görmekten mutluluk duyuyorum. Vegan versiyonu da denedim. Türkiye’den teşekkürler!’
‘As bayrakları as as!’
‘Abla yağlamayı benden güzel yaptı şaka mı?’
‘Türk tariflerini seviyorum’
‘Vay be, Türkiye’de çok meşhur olan ama başkalarının bilmediği yağlamayı yapmışsınız. Belki bir gün benim sevdiğim Türk yemeğini yaparsın: Vegan yaprak sarması’