Kayseri yağlaması milyonları ekrana kilitledi!

Kayseri'nin meşhur lezzetlerinden biri olan Kayseri yağlaması milyonları ekranlara kilitledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

Kayseri yağlaması milyonları ekrana kilitledi!

Kayseri doğa güzellikleri kadar zengin mutfağıylada adından sıkça söz ettiriyor. Mantısından pastırmasına birçok lezzete ev sahipliği yapan Kayseri yağlamasıyla da ön plana çıkıyor.

MasterChef Türkiye’de yeni haftanın ilk gününde yarışmacılar bu lezzeti deneyerek Kayseri yağlaması yapıyor. Birbirinden yetenekli ustaların yarıştığı MasterChef’te Kayseri yağlamasının tarifi verilerek uygulamalı olarak yapılışı anlatıldı. Tadım yaparken yağlama yemenin inceliklerini gösterildi. Stüdyoda Kayseri rüzgarı esti. Peki Kayseri yağlaması nasıl yapılır? 

İşte Kayseri yağlaması tarifi..

Hamur için un, maya, sıvı yağ ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve bir oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. 

Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Harcı için kıyılmış soğanı sıvı yağ ile birlikte bir tencereye alın ve kavurun. Kıyılmış biberleri ilave edin ve 1-2 dakika daha çevirin.

Daha sonra  küp doğranmış domatesi kavurmaya devam edin. Salça ve suyu ekledikten sonra tüm malzemeleri kaynatın. Tuz ve baharatları ilave edip tencereyi ocaktan alın. Pişirdiğiniz hamurun üzerine hazırladığınız kıymalı iç harçtan sürün ve hamur ile iç harç bitene kadar işleme devam edin. Yağlamaları üst üste koyun ve keserek servis yapın.