Kayseri yağlaması resmen çağ atladı!

Kayseri'nin meşhur yöresel yemeklerinden olan Kayserililerin vazgeçilmezi yağlama resmen çağ atladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri yağlaması resmen çağ atladı!

Kayseri’nin dillere destan vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden olan Kayseri yağlaması sosyal medyada paylaşılan diyet yağlama tarifiyle adeta çağ atladı. Paylaşımı gören Kayserililerin bir kısmı ‘Diyet yağlama olur mu?’ yorumunda bulunurken bir kısmı da tarifi destekledi. 

Kayseri mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yağlama, kıyma ve hamur işinin mükemmel uyumuyla tüm Türkiye’nin dikkat çekiyor. Kayseri yağlaması, zengin lezzeti ve doyurucu yapısıyla Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir.

Geleneksel Türk yemeği Kayseri yağlaması, kıymalı ve hamur işi bir yemek olarak öne çıkar. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden Kayseri yağlaması, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenektir.

Fazlaca yağlı olması sebebiyle kilo aldırmaya çok müsait olan Kayseri yağlaması tarifini kilo almak istemeyenler zaman zaman farklı tariflerle gündeme getiriyor.

Nursevince Lezzetler isimli bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı bir tarifte, Kayseri yağlaması bu sefer de kavuzlu buğday, kamut ve çavdar gibi ata tohumlarından üretilmiş organik ve rafine edilmemiş tahıllardan elde edilen bir lavaşla denendi.

Önemli besin değerlerine sahip bu lavaşla yapılan diyet yağlamayı destekleyen de oldu ‘Böyle yağlama mı olur?’ diyen de. Sindirimi düzenlemeye yardımcı ekmeklerin en önemli özelliği olarak da yüksek lif bulunduğu ve kan şekerini düzenlediği söyleniyor.

Kayseri yağlaması resmen çağ atladı!