Kayseri yağlamasını kasnakta yapacak!

Eski MasterChef yarışmacısı Büşra Zambak, gastronomi dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. Yarışmaya katıldığı dönemde, bir tabakta unuttuğu kasnak nedeniyle dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak Zambak, bu olayı dönüştürerek kendi açtığı lokantada Kayseri yağlamasını, kasnak motifleriyle birleştirerek sunmayı hedefliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri yağlamasını kasnakta yapacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski MasterChef yarışmacısı Büşra Zambak, yarışmada tabakta unuttuğu kasnak yüzünden elenmişti. Ancak yaşadığı bu talihsizliği yeni açacağı lokantaya taşıdı. Zambak, ‘Kasnak’ ismini verdiği yeni işletmesini açmaya karar verdi. Kayseri’nin meşhur lezzeti yağlamayı kasnak motifleriyle birleştirecek.

Büşra Zambak, Kasnak adlı restoranında geleneksel Türk yemeklerini modern bir bakış açısıyla sunmayı planlıyor. Restoran, özellikle Kayseri'ye ait olan ve Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Kayseri yağlamasına odaklanacak. 

Kayseri yağlamasına farklı bir görünüm verecek

Kayseri yağlaması, ince hamurun üzerine kıymalı harcın eklenmesiyle yapılan bu yemek, en çok sevilen ve tercih edilen yemek olarak biliniyor. Ancak Büşra Zambak, bu yemeği sıradan bir restoran menüsünden farklı olarak, kasnak motifleriyle süsleyerek özgün bir sunum oluşturacak. Restoranın menüsünde Kayseri yağlamasının yanı sıra, Türk mutfağının diğer özgün yemekleri de modern bir yorumla yer alacak.

Büşra Zambak kimdir?

25 yaşındaki Denizli doğumlu aşçı Büşra Zambak, MasterChef Türkiye’nin sevilen yarışmacılarından biri olarak mutfak kariyerinde önemli bir yer edindi. 16 yaşında mutfağa adım atan Zambak, yaklaşık 9 yıllık profesyonel deneyimiyle kendini aşçılık dünyasın girdi. MasterChef yarışmasında gösterdiği başarı ve yaptığı özgün yemeklerle hem jüri üyeleri hem de izleyiciler üzerinde güçlü bir etki bırakan Büşra, yarışmadan elenmiş olmasına rağmen mutfak kariyerini hız kesmeden sürdürüyor.