Kayseri yazarını okuyor

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şube Başkanlığı, yeni dönem 1. İstişare Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Kayseri yazarını okuyor

Kayseri Yogunburç Kültür Evi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Selim Tunçbilek, Yüksel Kalkan, Şeref Karadavut, Kadir Karaman, Hacı Sarı katıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Selim Tunçbilek, yazarların kamuoyunun gözünde daha saygın yerlerinin olmasını hedeflediklerini ifade ederek; “Türkiye Yazarlar Birliği’nin daha güzel ülke, daha güzel şehir üreten toplumun bir parçasıyız bunun dışında hiçbir tanım bizi açıklayamaz” ifadelerini kullandı. 
 
Yapılan toplantıda konuşmalarını sürdüren Başkan Tunçbilek şunları kaydetti; “Bizler, şair ve yazarlar olarak, bu toplumun ve şehrin, her şeyden önce zihinsel faaliyetlerle, kalıcı değerler üreten mensuplarıyız. Sizlerin, yaşadığımız toplumun, şehrin, öncüsü, münevverleri olduğumuz unutulmamalıdır. Her bir yazar ve şair ürettikleriyle birey olarak ayrı ayrı birer değerdir. Bizler kültür sanat kamuoyunun etkin, yazar ve şairleri olarak, şehrimizin daha seçkin, yaşanabilir, özenilen bir şehir iklimine doğru sağlıklı yolculuklar yapmasından yanayız. Toplumun öncüsü yazar ve şairleri olarak, bu güne kadar şehrimizin yöneticisi konumunda olan bütün makamları ile sorunsuz ve öncelikle kamu yararı çizgisinde anlayışla hareket ettiğimizi, ürettiğimiz kültür ve sanat değerlerinin özel itibariyle zaman içerisinde toplumsal değerlere dönüştüğünü asla hatırdan çıkarmadık, çıkarmayacağız. Bu sorumluluk şuuru ile yazmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Türkiye okuma haritasında şehir olarak yerimiz ve konumumuz bizleri derinden üzmüştür. Umarız yöneticilerimizi de üzmüştür. Bu çerçevede düşündüğümüz ‘Kayseri Yazarını Okuyor’ etkinliğimizi bizi destekleyen kurumlarla sürdürmek kararındayız.”
 
OKUMAK İLAHİ BİR EMİR VE İNSANİ BİR ERDEMDİR
 
Gerçekleşen toplantıda, “Okumak ilahi bir emir ve insani bir erdemdir” diyen Başkan Tunçbilek, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu erdeme Kayserili şair ve yazarlar olarak düzenleyeceğimiz ‘Kayseri Yazarını Okuyor’ etkinliğiyle sessizce dikkat çekmek istiyoruz. Edebiyat gücünü hayata müdahaleden alır. Hayata müdahil olmayan edebiyat, topluma ve bireye hiçbir zenginlik katmaz. Edebiyat, hayat karşısında bu tutumuyla insana bir birikim ve bilinç aktarır. Bunun için çaba sarf eden edebiyatçıyı bu vasfından ötürü çeşitli makamlara ve kişilere karşı biçiminde yorumlanarak ve anlamak eksik ve sorunlu bir anlama biçimidir. Kayseri Şubesi olarak edebiyatçının ve sanatkarın doğru anlaşılması için ortaya koyduğumuz çaba, tutum göz ardı edilemez edilmemelidir. TYB Kayseri Şubesi olarak, şehrimizin ve yazarlarımızın saygınlığı için çaba harcayacağımızın bilinmesini ve bu çerçevede etkin bir yönetim anlayışıyla, hiçbir siyasi kamplaşmanın, hiçbir ideolojik ve başka tür ayrımcılığın içine hapsolmadan, hiç kimseyi ötelemeden ve dışlamadan duyarlı, hareket edeceğimizi, kamuoyu ile paylaşmayı gerekli görüyoruz.” HABER-FOTO: STAJYER KADİR YÜZÜGÜLDÜ