Kayseri'ye de Sivas'a da ölümcül uyarı - Aman dikkatli olun!

Kayserili ve Sivaslılar dikkat! Sakın bu otu karıştırıp yemeyin... Aksi halde halüsinasyon görebilirsiniz. Geçen yıl Kayseri Şehir Hastanesi'nde sadece bu bitki yüzünden bir ayda 30 kiş zehirlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'ye de Sivas'a da ölümcül uyarı - Aman dikkatli olun!

Bilimsel anlamda 'Huperzia Serrata', halk arasında ise 'Güzelavrat' olarak bilinen bu ot ıspanak bitkisine o kadar çok benziyor ki bazı vatandaşlar ıspanak yerine Güzelavrat otu tüketiyor, soluğu hastanede alıyor. Uzmanların ise konuyla ilgili birkaç önerisi var.

Geçen yıl Kayseri'de 1 ay içerisinde 30 kişi Güzelavrat otundan zehirlendi. Bu nedenle yoğun bakımda yatan hastalar bulunuyor. Yeşil yapraklı bitkiler arasında bulunan Güzelavrat otu ıspanağa benzirliğiyle dikkat çekiyor. Bu otun eski zamanlarda kadınların güzelleşmek amacıyla gözlerine damlattığı belirtiliyor.

Şikayetler değişebiliyor!

Satılan ıspanakların arasında da bulunan bu otun farkedilip iyi ayıklanması gerekiyor. Vatandaşlar ateş, kusma veya idrar ile ilgili şikayetlerle hastaneye başvuruyor.

Kayseri'ye de Sivas'a da ölümcül uyarı - Aman dikkatli olun!

Bu otu yiyen vatandaşlar halüsinasyon görebiliyor, mesane şişmesine neden olabiliyor. Ayrıca kalpte çarpıntı hissi de oluşturuyor. Doktorlar çok yüksek dozda alındıysa komaya kadar gidebileceğini belirtiyor.

Yol kenarından bitki yemeyin!

Vatandaşlar yol kenarından topladığı bitkilere dikkat etmesi gerekiyor. Öyle ki bu bitkiler egzoz ve asfalt kalıntılarına maruz kalabiliyor. Dolayısıyla uzmanlar bu bitkilerin sağlıksız olduğunu vurguluyor.