Kayseri'ye depremzede akını

Kahramanmaraş'ta meydana gelerek 10 ilde büyük yıkıma neden olan yüzyılın felaketinin ardından Kayseri de tüm imkânlarını seferber ederek depremzedelere kucak açtı.

Kayseri'ye depremzede akını

Kahramanmaraş’ta meydana gelerek 10 ilde büyük yıkıma neden olan yüzyılın felaketinin ardından; Kayseri de tüm imkânlarını seferber ederek depremzedelere kucak açtı.

TESİSLER VE YURTLARDA MİSAFİR EDİLİYORLAR

6 Şubat’taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler başta bölgedekiler olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde hissedildi. Büyük yıkıma neden olan yüzyılın felaketinin ardından tüm Türkiye yardım seferberliğinde buluştu. Bölgeye yurdun dört bir yanından yardımlar devam ederken, Kayseri’de de depremzedelerin yarası sarılıyor. Deprem bölgesinde evi yıkılan depremzedeler Kayseri’de belediyelere ait tesisler, oteller ve yurtlara yerleştirilerek misafir edilerek tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

DEPREMZEDELER YALNIZ BIRAKILMIYOR

Belediye başkanları, oda başkanları, üniversitelerden ekipler ve birçok kurum birlik olup bölgede yardıma ihtiyacı olanlara koşuyor. Evini kaybeden depremzedeler Kayseri’de belediyelere ait sosyal tesisler, spor tesisleri ve yurtlara yerleştirilirken; hastaneler ise yaralı depremzedeler ile dolup taşıyor. Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralı depremzedeler, yetkililer tarafından yalnız bırakılmıyor. Sağlık ekipleri ise her türlü acil müdahale etmek için canla başla çalışıyor.

>>Selma Kan