Kayseri'ye Deve Bağırtan Geliyor

Kuzey Afrika üzerinden gelmesi beklenen 'Deve bağırtan' dalgasının Kayseri'ye doğru hareket ettiği açıklanmasının ardından, şehir sakinleri önlemlerini almaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'ye Deve Bağırtan Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzey Afrika üzerinden gelmesi beklenen ‘Deve bağırtan’ olarak adlandırılan sıcak hava dalgasının Kayseri'ye doğru hareket ettiği açıklandı. Meteoroloji uzmanlarının bu açıklamasının ardından, şehir sakinleri hızla önlemlerini almaya başladı.

Mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları günden güne artmaya başladı. Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kuzey Afrika üzerinden gelmesi beklenen ‘Deve bağırtan sıcakları’ Türkiye'yi de etkisi altına alacak.

İç Anadolu Bölgesinde Hissedilecek

Meteoroloji uzmanları, Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının, bölgede hava sıcaklıklarının 54 dereceye kadar çıkmasına neden olacağını belirtiyor. Bu durumun, Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde de hissedileceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı ifade ediliyor. Dolayısıyla Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale için peş peşe uyarılar.

Cuma günü İç Anadolu bölgesinde dışarı çıkacak vatandaşların, hava sıcaklıklarının aşırı yüksek olacağını dikkate alarak tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Uzmanlar, vatandaşların mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyor.