Kayseri'ye gelince üç katı fiyat ödüyorsunuz

Mersin ve Adana'da sıklıkla tüketilen ve bu bölgelere özgü lezzetlerden biri olan muzlu süt ve atom içeceği, Kayseri'de de ilgi görmeye başladı. Ancak, bu içecekler Mersin ve Adana'da uygun fiyatlarla satılırken, Kayseri'de rekor fiyata satışa sunuldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'ye gelince üç katı fiyat ödüyorsunuz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mersin ve Adana’nın vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve özellikle yaz aylarında tercih edilen muzlu süt ve atom içeceği, Kayseri’de rağbet görmeye başladı. Bu içecekler, Akdeniz bölgesinde uygun fiyatlarla satılırken, Kayseri’de rekor fiyata satışa sunuluyor. 

Kayseri’de fiyatı ortalama üç katı

Mersin ve Adana’da serinletici bir içecek olarak tercih edilen muzlu süt, genellikle 65 TL gibi makul fiyatta satılırken, Kayseri’de bu içeceğin fiyatı 180 TL’ye satılıyor. Aynı şekilde, birçok taze meyve ve enerji verici yiyeceklerle hazırlanan ve atom adı verilen karışım içecek, Mersin ve Adana’da yine ortalama 60 - 100 TL fiyat aralığında satılırken Kayseri’de bu içeceğe ortalama 150 - 180 TL fiyat konuldu.

Kayseri'ye gelince üç katı fiyat ödüyorsunuz

İç Anadolu’da fiyat artıyor

Kayseri’de bu içeceklerin malzemelerinin temini ve taze ürünlerin kullanımı, Mersin ve Adana’ya göre daha maliyetli olmasından dolayı Kayseri gibi İç Anadolu bölgesinde bulunan şehirlerde bu tip fiyat farkları sıkça görülüyor.

Kayseri'ye gelince üç katı fiyat ödüyorsunuz

Kayseri’de tam anlamıyla popülerlik kazanamadı

Mersin ve Adana’da özellikle yaz aylarında yoğun talep gören muzlu süt ve atom, sıcak havalarda serinlemek isteyenlerin favorisi haline geldi. Bu bölgelerdeki taze meyve ve uygun fiyatlar, bu içeceklerin popülerliğini artırıyor ve her köşe başında bu içecekleri satan dükkanlar bulunuyor. Kayseri’de ise fiyatların yüksek olması nedeniyle henüz aynı Mersin’deki gibi aynı düzeyde bir popülerlik kazanamadı.