Kayseri'ye gelip nasıl ücretsiz konaklayabilirsiniz?

Bu yılı ''emekliler yılı'' olarak ilan eden hükümet emeklilerin ücretsiz konaklaması için yazın KYK yurtlarında kalacağını duyurmuştu. Peki Kayseri'de ücretsiz nasıl konaklayabilirsiniz? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'ye gelip nasıl ücretsiz konaklayabilirsiniz?

Bu yılın ''emekliler yılı'' oarak ilan edilmesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı da emeklilere yönelik KYK yurtlarında ücretsiz konaklama programı başlattı. Kayseri KYK yurtlarında nasıl kalınabileceği ise merak ediliyor.

KYK yurtlarında ücretsiz konaklamak için çeşitli başvuru yöntemleri bullunuyor. Ancak e-devlet ile başvuru çoğu vatandaşın kolaylıkla başvuru yapabileceği yöntem olarak öne çıkıyor.

Emekli vatandaşlar, 26-30 Haziran 2024 tarihleri arasında E-devlet üzerinden ön başvuruları gerçekleştirebilecek. Başvurulara ilişkin detaylı bilgirler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde veya e-Devlet uygulamasında bulunacak.

Kayseri'ye gelip nasıl ücretsiz konaklayabilirsiniz?

Emekliler hangi tarih aralığında ücretsiz konaklayabilecek?

Başvurular Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet adresinde 'Emekliler için KYK yurtlarında konaklama ön başvurusu'' hizmeti aracılığıyla yapılabilecek.

Emekliler, 15 - 19 Temmuz 2024, 22 - 26 Temmuz 2024, 29 Temmuz - 02 Ağustos 2024, 05 - 09 Ağustos 2024 ve 12 - 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında ücretsiz konaklayabilecek.

Başvuru yapacak emekliler e-Devlet uygulamasındaki başvuru formunu eksiksiz doldurması gerekiyor. Başvuru sırasında emeklilik bilgileri ve kişisel veriler istenecek.