Kayseri'ye geliyorlar: Japon, Fransız, İtalyan...

İtalya, Fransa, Amerika, Avusturalya, Japonya dahil olmak üzere 12 farklı ülkeden Kayseri'ye gelecekler. Peki Kayseri'de gündem ne olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayseri'ye geliyorlar: Japon, Fransız, İtalyan...

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda konuşan Cıngı, düzenlediği basın toplantısında Kayseri’nin önemli turizm ve kültür destinasyonlarına değindi. Kayserili vekil İtalya, Fransa, Amerika, Avusturalya, Japonya dahil olmak üzere 12 farklı ülkeden 75 bilim adamının Kayseri'ye geleceğini, burada sempozyum düzenleneceğini duyurdu.

Kayseri turizminde Kültepe Kaniş’e ayrı bir parantez açan Cıngı bölge hakkında bilgiler verdi. 1948 yılından itibaren arkeolojik kazılar yürütüldüğünü ifade eden Cıngı, 'Fikri Kulakoğlu hocamız çok emek sarf ediyor. Orada iki üç yılından itibaren sempozyum düzenleniyor ben daha öncekileri takip etmiştim çok değerli bilgiler alınıyor.' dedi 

Kayseri'ye geliyorlar: Japon, Fransız, İtalyan...

Yarından itibaren birçok yabancı ülkeden katılımcıların geleceği önemli bir sempozyum başlayacağını ifade eden Vekil Cıngı, dünyada eşi benzeri olmayan bir kazı olduğunu söyleyerek aralarında İtalya, Fransa, Amerika, Avusturalya, Japonya dahil olmak üzere 12 farklı ülkeden 75 değerli bilim adamının bölgeyi inceleyeceğini belirtti.

Asur, Hitit medeniyetlerine hâkim bilim adamlarının 45 farklı bildiri sunacaklarını kaydeden Cıngı, Kültepe Kaniş markasının önemine vurgu yaptı.