Kayseri'ye gürül gürül geliyor!

Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozu Kayseri'de de yoğun şekilde hissedildi. Şimdi ise yetkililer uyardı gürül gürül geliyor! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'ye gürül gürül geliyor!

Kayseri'de de etkili olan çöl tozu yerini sağanak yağışlara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kayseri dahil 28 ili uyardı. Kayseri'ye de sağanak yağış gürül gürül geliyor.

Türkiye genelinde etkili olan çöl tozu salınımının son yıllarda en kuvvetlisi olduğu belirtildi. Ardından kent genelinde kır ikindi yağışlarının etkili olacağı bildirilirken Meteoroloji Genel Müdürlüüğü Kayseri dahil 28 il için 1 Mayıs uyarısı yaptı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, ''01.05.2024 Çarşamba günü İç Anadolu'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' denildi.

MGM, oluşması muhtemel riskler olarak, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar olabileceği uyarısında da bulundu.