Kayseri'ye Kuruluyor! – Türkiye'nin Gözdesi Olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bazı fakülte, yüksekokul ve enstitülerin kapatılması ve yenilerinin kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Erciyes Üniversitesi'nde kurulacak yeni enstitü Türkiye'nin gözdesi olacak! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'ye Kuruluyor! – Türkiye'nin Gözdesi Olacak!

Resmi Gazete’nin 28 Haziran 2024 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapanırken, yenilerinin de kurulmasına ilişkin karar verildi. Erciyes Üniversitesi’nde kurulacak yeni enstitü ise Türkiye’nin gözdesi olacak!

Resmi Gazete’de yer alan karara göre 19 fakülte, yüksekokul ve enstitü kapatılırken, 14 fakülte, yüksekokul ve enstitü kuruldu. Kurulacak enstitüler arasında Erciyes Üniversitesi’nde Aşı Araştırmaları ve Geliştirme Enstitüsü de yer alıyor.

Erciyes Üniversitesi, Covid-19 döneminde yerli aşı çalışmalarını yaparak, korona aşısını bulan 9 ülkeden biri olarak Türkiye’nin adını duyurmuştu. Bünyesinde kurduğu Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAGEM) ile Türkiye’ye hizmet veren önemli bir merkez haline gelmişti.

Kayseri'ye Kuruluyor! – Türkiye'nin Gözdesi Olacak!

Aşı Araştırmaları ve Geliştirme Enstitüsü

Yeni kurulacak Aşı Araştırmaları ve Geliştirme Enstitüsü, ERAGEM’in çalışmalarını daha da ileriye taşıyacak. Bu enstitü, aşı bilimleri konusunda doktora öğrencilerini yetiştirecek, uzmanların çalışabileceği ve araştırmalarını yürütebileceği yeterli bir alan sunacak. Erciyes Üniversitesi’nde kurulacak bu enstitü, Türkiye’nin aşı araştırmaları konusunda merkez üssü olma potansiyeline sahip olacak.

Erciyes Üniversitesi’nde kurulacak Aşı Araştırmaları ve Geliştirme Enstitüsü, Türkiye’nin bilimsel araştırma ve geliştirme kapasitesini artırarak, sağlık alanında büyük bir adım atmasını sağlayacak. Bu önemli gelişme, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesini hızlandıracak ve uluslararası arenada güçlü bir konum elde etmesine katkıda bulunacak.