Kayseri'ye Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı!

Kayseri ve çevresinde hava sıcaklıkları yükselmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri için uyarı üstüne uyarıda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'ye Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri ve çevresi için yaptığı hava tahmin raporunda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek, uyarı üstüne uyarıda bulundu.

Yüksek sıcaklıklar dolayısıyla uyarıda bulunan Meteoroloji, 'Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 arasında dışarıda bulunmamaları gerekmektedir' ifadelerinde bulundu. Uyarılarına devam eden Meteoroloji, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri kuvvetli rüzgarın beklendiğini ifade ederek, 'Çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır' dedi.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre işte gün gün hava raporu ve uyarılar;

28 Haziran Cuma: Havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar bekleniyor. Hava sıcaklığı 13-33 derece arasında değişecek.

29 Haziran Cumartesi: Havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) bekleniyor. Hava sıcaklığı 12-32 derece arasında değişecek.

30 Haziran Pazar: Hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İl merkezi ile Akkışla, Özvatan, Pınarbaşı, Sarız, Develi ve Erciyes çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek. Sıcaklıklar 10-29 derece arasında değişecek.

1 Temmuz Pazartesi: Parçalı bulutlu hava, öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek. Sıcaklıklar 11-29 derece arasında değişecek.

2 Temmuz Salı: Kentte parçalı bulutlu hava, öğle saatlerinden sonra Pınarbaşı ve Akkışla çevrelerinde yerel sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar 12-32 derece arasında değişecek.