Kayseri'ye Mini Hastane Geliyor!

Kayseri'ye Mini Hastane Geliyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerin yükünü hafifletmek amacıyla mini hastanelerin kurulacağını duyurdu. Mini hastaneler 1 ay içerisinde kurulacak.

Kayseri'ye Mini Hastane Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki hastanelerin yükünü hafifletmek ve vatandaşlara daha hızlı sağlık hizmeti sunmak amacıyla mini hastanelerin kurulacağını duyurdu. 150’den fazla bağımsız bölümü bulunan sitelerde mini hastane kurulması artık zorunlu hale getirilecek.

Bir bölüm Sağlık Bakanlığı’na Tahsis Edilecek

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre Sağlık Bakanlığı, başta salgın hastalıkların yayılmasını önlemek ve mevcut hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla ‘sitelere mini hastane’ projesini onayladı. Bu projeye göre, 150’den fazla bağımsız bölümü olan tüm sitelerde mini hastane veya sağlık odası kurulacak. Sağlık Bakanı Memişoğlu, projeyi tüm Türkiye'de uygulamak üzere gerekli talimatları verdi. Dolayısıyla sitelerde bir bölümün Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilecek.

Çeşitli Sağlık Hizmetlerine Erişim Kolaylığı

Yeni proje ile birlikte, sitelerde oluşturulacak mini hastaneler veya sağlık odaları, çeşitli sağlık hizmetlerini daha erişilebilir hale getirecek. Bu sağlık alanları, tansiyon ölçümleri, düzenli enjeksiyonlar, küçük yaralanmalar gibi acil hastane müdahalesine gerek duyulmayan durumlar için kullanılabilecek. Ayrıca, olası salgın hastalıkların etkilerinin asgari düzeye indirilmesi amaçlanıyor.