Kayseri'ye özgü bu yazıyı, Kayserililer bile okuyamadı

Kayseri, kendine has kültürü ve özgün konuşma tarzı ile öne çıkan şehirlerarasında yer alıyor. Kayseri'de ise bir arabanın arkasına yazılan yazıyı Kayserililer bile telaffuz etmekte zorlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'ye özgü bu yazıyı, Kayserililer bile okuyamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri, kendine has kültürü ve özgün konuşma tarzı ile Türkiye’nin öne çıkan şehirleri arasında yer alıyor. Kayserililer günlük yaşamda kullandığı ifadeler ve ağız özellikleriyle buaray özgü bir dil ortaya çıkartıyor.

Kayseri’ye özgü konuşma tarzı bulunuyor

Kayseri’de kullanılan yerel ifadeler, çoğu zaman başka şehirlerden gelenler tarafından anlaşılması zor oluyor. Kelimelerin telaffuzu ve anlamları tamamen buraya özgü oluyor. Kayseri’de bir arabanın arkasına yazılan yazı birçok kişinin dikkatini çekti. 

Kayseri'ye özgü bu yazıyı, Kayserililer bile okuyamadı

‘Eski dadım yoh’

Aracın arkasında, ‘Gulaasma eski dadım yoh’ yazısı yazılmştı. Yazının tam anlamı, ‘kulak asma eski tadım yok’ anlamına geliyor. Kayserililerin günlük yaşamda kullandığı ifadeler ve ağız özellikleri, Kayseri’yi diğer şehirlerden ayıran önemli unsurlar arasında yer alıyor. Ancak, Kayseri’ye özgü kelimeler çoğunlukla yaşlı nesil tarafından kullanılıyor yeni nesil arasında bu ifadeler daha az duyuluyor ve daha az biliniyor.