Kayseri'ye Suriyeliler ve Afganlılardan Sonra Iraklılar Geliyor!

Kayseri, yurt dışından gelenlerin ve gurbetçilerin ilgisini çeken bir şehir haline geldi, özellikle Afganlıların ve Suriyelilerin akın ettiği bu yere artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Iraklılar da gelecek.

Kayseri'ye Suriyeliler ve Afganlılardan Sonra Iraklılar Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri, daha önce Suriyeli ve Afgan göçmenlerin akınına uğramıştı şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Iraklı turistlerinde gözdesi olacak.

Turistlerin uğrak mekanı oldu

Kayseri, son dönemde artan yabancı turist akınıyla birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Şehir, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla öne çıkıyor. Turistlerin bir diğer tercihi ise Kayseri'nin diğer bölgelere daha uygun fiyatlı olması ilgi çekiyor. Akdeniz ve Ege bölgesine kıyasla daha ekonomik konaklama ve yeme-içme imkanları, bütçesine önem veren turistlerin uğrak mekanı haline getiriyor. 

Vizesiz girme imkanı sağlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla, 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Irak vatandaşları için Türkiye'ye vizesiz giriş imkanı sağlanacak. Iraklı turistlerin vize muafiyeti sonrasında Kayseri'ye olan ilgisinin artması bekleniyor.

1 Eylül’den sonra geçerli olacak

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde şu ifadelere yer verildi: ‘Irak Cumhuriyeti'nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük, umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde en fazla 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde, 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren vize muafiyeti sağlanmasına karar verilmiştir.’