Kayseri'ye yasak geliyor!

Ülke genelinde yaşanan depremler geleceğe ilişkin endişeleri de beraberinde getirdi. Özellikle yüksek katlı binaların yapımına ilişkin ruhsat alınması tartışmaları da sürüyordu. İşte tam olarak bu konuda Kayseri'ye yasak geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'ye yasak geliyor!

Kayseri'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken yeni binaların yapılması noktasında da değişiklikler yapıldı. Melikgazi Belediye Meclisi bu konuda bir değişiklik yaparak 10 kat üzerindeki hiçbir binaya ruhsat verilmemesi kararını aldı.

Son dönemde deprem haberleri vatandaşlarda endişe uyandırırken deprem bilimciler ise özellikle Kayseri'de yaşanması muhtemel depremleri tartışıyor. Kimi uzmanlar deprem olabileceğini dile getirirken kimi uzmanlar ise bu söylemlerin panik havası oluşturduğunu vurguluyor.

Kayseri'ye yasak geliyor!

1 Ocak 2025 yılından itibaren geçerli olacak!

Belediye yetkilileri cephesinde ise kentsel yapılaşma ile ilgili hareketlilik yaşanıyor. Melikgazi Belediye Meclisi tarafından alınan kararla 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren 10 kat üzerine çıkacak hiçbir binaya ruhsat verilmeyecek. 

İlçedeki altyapı, trafik yoğunluğu ve çevresel etkileri azaltmaya yönelik önemli bir adım olduğu belirtilen bu karar kentsel dönüşüm projelerini ve mevcut inşaat süreçlerini etkileyecek İnşaat sektörü temsilcileri ve vatandaşlar düzenlemenin detaylarının netleşmesini merakla bekliyor.