Kayseri'ye yeni semt kuruluyor – Çalışmalar ne durumda?

Kayseri'nin Güneşli Mahallesi'nde yapılan çalışmalarla ortaya yepyeni bir semt çıkacak. Peki çalışmalar ne durumda, ihaleler oldu mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'ye yeni semt kuruluyor – Çalışmalar ne durumda?

Geçtiğimiz aylarda Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi’nde 750 parselin yer aldığı yerleşim alanına açılan bölgede altyapı ve yol çalışmaları başlamıştı. Çalışmaların tamamlanmasıyla Kayseri’de yepyeni bir semt ortaya çıkacak. Peki bu bölgede ihaleler ne oldu? İşte detaylar…

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ihalelerle satışa sunulan ve vatandaşların doğayla iç içe bir yaşama kavuşmasına imkân sunan Güneşli Mahallesi’ndeki yeni yerleşim alanında altyapı çalışmaları ve yol yapım çalışmaları sürüyor. 

Güneşli Mahallesi’nde yerleşime açılan 750 parselin bulunduğu bölgedeki çalışmaları incelemesi esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, ‘Hatırlanacağı üzere Güneşli bölgesinde bağ ve sayfiye alanlarıyla ilgili yapmış olduğumuz planlama ve sonrasında da bu bölgedeki vatandaşlarımızın hizmetine sunma amacıyla yasal çerçevede satışlar yapılmıştı. Burasıyla ilgili olarak vatandaşlarımızın yapılaşmaya başladığını görmekten keyif alıyoruz. Ayrıca burasının altyapı çalışmalarını, kanal, su çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Yollarla ilgili çalışmaların yarısı tamamlandı, diğer kalan kısmı da tamamlandıktan sonra asfalt çalışması da hayata geçirilecek’ şeklinde ifadelerde bulunarak çalışmaların hızla devam ettiğini belirtmişti.

Temmuz ayı içinde ihaleleri gerçekleşen bölge için düzenli, planlı, altyapısı olan, doğayla iç içe bir semt ortaya çıkacağı belirtilirken ihalede hak sahiplerinin burayı nasıl şekillendireceği ise merak konusu.